IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Crazy Rich Asians" остава начело на боксофиса в САЩ и Канада

Лентата не срещна сериозна конкуренция този уикенд

11:07 | 27.08.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Crazy Rich Asians Facebook page</em></p>

Снимка: Crazy Rich Asians Facebook page

Екранизацията на начина на живот на богатите и известни в Сингапур оглави боксофиса в Северна Америка за втори пореден уикенд, като успя да изпревари конкурентите си в края на лятото, пише Bloomberg.

“Crazy Rich Asians” (Луди богати азиатци) генерира 25 млн. долара в кината в САЩ и Канада този уикенд, сочат данни на ComScore. “Убийства в Хепитайм“ на STX Entertainment дебютира на трета позиция, а „А.X.L.” на Global Road се изкачи до девето място.

Успехът на „Crazy Rich Asians” беше приветстван от азиатските представители на филмовата индустрия, които търсят по-сериозно представяне в Холивуд. BoxOfficePro.com прогнозираше, че лентата ще събере 17,5 млн. долара в Северна Америка този уикенд.

Филмът, базиран на книги на Кевин Куон, записа едва 6% спад на приходите спрямо предходния уикенд – рядко постижение за филм, който не дебютира по време на празник. Успехът мотивира разпространителя на филма – Warner Bros., който започна работа по продължение на лентата с режисьора Джон Чу. Едноименната книга, по която е направен филмът, беше номер 2 по продажби в Amazon.com тази седмица, или с 16 позиции нагоре спрямо предходната седмица.

"Crazy Rich Asians” дебютира и в Азия тази седмица, като оглави боксофиса в Сингапур, с което приходите в чужбина достигнаха 84 млн. долара според Warner Bros.

“Убийства в Хепитайм“ събра 10 млн. долара през първия си уикенд на голям екран, като не успя да оправдае прогнозите за 13,5 млн. долара и дебют на втора позиция. Филмът струва 40 млн. долара. Той получи едва 28% положителни отзиви от критиците в RottenTomatoes.com.

Другата нова премиера от тази седмица - „A.X.L." дебютира в около 1700 кина и събра 2,94 млн. долара за Global Road, с което надмина очакванията. Box Office Pro прогнозира 1,75 млн. долара приходи за уикенда. Едва 20 на сто от критиците обаче препоръчват филма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още