IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Д-р Самер Шокър: Пандемията увеличи интереса към естетичните услуги

Пациентите се консултират и все по-малко се подлагат на скалпела, посочи дерматологът

17:31 | 19.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Пандемията увеличава интереса към естетичните услуги, като голяма роля има дистанционната работа и онлайн комуникацията, при която хората по цял ден се гледат в екраните. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria дерматологът д-р Самер Шокър.

“Бум на неинвазивните процедури в естетичната хирургия имаше още преди пандемията", посочи той и обясни, че това са процедури, които не са агресивни и не отнемат много време за възстановяване. "Хората все по-малко искат да се подлагат под скалпела, те търсят бързина и ефикасност.”

Д-р Шокър отбеляза, че хората най-често наблягат на промени по лицето, които са леки и не толкова видими с хиалуронови пълнители и с инжектиране на бутолинов токсин, които да заличат бръчките по лицето, лазерни процедури за реструктуриране на кожата и химически пилинги, за възстановяване на бариерните слоеве на кожата.

Според него продължава тенденцията мъжете все повече да обръщат внимание и да се грижат за външния си вид.

Дерматологът коментира и мястото на страната ни по отношение на естетичната дерматология на картата на света.

“България е лидер в Европа при естетичната дерматология. Това е предимство не само за лекарите, но и за пациентите”, коментира д-р Шокър.

По думите му все повече пациенти избират нашата страна да се погрижат за външния си вид.

Как се променят естетичните услуги в годината на Covid-19? Станаха ли по-информирани пациентите и как им влияят консултациите? Какви мерки вземат клиниките по естетична хирургия по време на пандемията? Как да се грижим за кожата си целогодишно? Можем ли да станем по-красиви по време на пандемия?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването “Бизнес старт” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още