IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да се подготвим за сезона със стилни мъжки пуловери

Какво е есенният гардероб без правилната селекция от топли и удобни мъжки пуловери?

15:08 | 23.09.21 г.
Автор - снимка
Създател
Да се подготвим за сезона със стилни мъжки пуловери

С настъпването на есента и рязкото понижаване на температурите идва време за големи промени в нашия гардероб. Есенното пазаруване е задължително, ако искате да сте в крак с последните модни тенденции и да изглеждате стилно, докато се наслаждавате на комфорт и елегантност едновременно.

А какво е есенният гардероб без правилната селекция от топли и удобни мъжки пуловери? Освен че ни топлят през най-студените дни, те могат да бъдат нашето модно оръжие, стига да са подбрани правилно.

В тази статия ще Ви запознаем с видовете стилни мъжки пуловери, как да ги съчетавате в ежедневието и кои са модните цветове и кройки за Есен 2021!

1 1

Видове стилни мъжки пуловери

Няма как да отречем, че пуловерите са едни от най-добрите попадения за сезон Есен-Зима. Те са идеалният преход между ежедневния и елегантния стил, като могат да се причислят и към двата, в зависимост от начина, по който са комбинирани с останалата част от тоалета ни.

Разбира се, съществуват най-различни модели пуловери и е важно да знаем как да ги съчетаваме, за да изглеждат възможно най-добре. Различни материи, цветове, дебелина и кройка - всички те, обединени от желанието за стилен избор... А ето и видовете стилни мъжки пуловери:

●     Мъжки плетени жилетки

Мъжките плетени жилетки са пуловери, които се разтварят изцяло отпред, най-често с помощта на копчета или цип. По-тънките жилетки, изработени от материи като кашмир, могат лесно да се носят и под по-дебело яке или палто, за да запазят топлината на тялото и да разкрият Вашия стил, когато свалите връхната си дреха.

2 2

●     Класически пуловери

Класическите пуловери неслучайно носят това име. Те обединяват всички модели, които могат да бъдат нахлузени през главата или пък наметнати на рамената, както е модерно през последните няколко години.

Първата асоциация с пуловера е именно дебело плетиво с дълги ръкави, което ще ни пази топло през по-студените месеци и под него ще можем да скрием още няколко слоя дрехи. Но пуловерите могат да бъдат много повече от това. 

●     Пуловери Aran

Кръстени на Аранските острови в Ирландия, тези пуловери са дебели, с т.нар. “кабелна” плетка и са изработени от 100% вълна. Традиционните арански пуловери са направени от вълна, която не е била обработена, като по този начин тя запазва специфичната си натурална миризма.

Днес фабриките използват специални препарати, с които преработват вълната, но успяват да запазят автентичния вид на пуловерите.

●     Пуловери Guernsey

Кръстени на малък остров в Ла Манш, тези пуловери остават вечен символ на рибарите от двете страни на Великобритания и Франция. Те са силно устойчиви на вода заради начина, по който е създадена самата плетка.

Този модел пуловери е перфектен за ежедневието и дейности навън - среща с приятели, разходка в парка или пък за обиколка на някоя планина.

●     Пуловери с поло

Поло пуловерите или т.нар. Turtleneck са едни от най-разпространените в мъжката мода. При тях яката е висока, прегъната на две или на три, за да покрие врата.

Този тип пуловери придават топлина, но в същото време са изключително елегантни. Съчетани с правилното мъжко сако и чифт официални обувки са точното попадение за всяка официална вечеря, бизнес среща и прочее. Ако искате да сте по-кежуъл, то полото в комбинация с дънкови панталони ще свърши чудесна работа!

3 3

Актуални тенденции за Есен 2021

Тази есен е идеалното време да заложите на стилни мъжки пуловери! А ето и най-актуалните тенденции за Есен 2021, които да добавите към Вашия гардероб!

●     Кашмирени пуловери: Те са израз на стил и класа, и определено ще направят Вашата визия запомняща се. Залагайте на смели цветове - жълто, зелено, синьо и други. Бъдете смели!

●     Жилетки в телесни цветове: Жилетките тази година трябва да бъдат в неутрални, есенни нюанси. С бежово, сиво и бордо определено няма да сбъркате.

●     Пуловери и поло блузи с интересни щампи: Разчупете стила си с различни фигурални, флорални или животински щампи, както и с ярки цветове. Заявете своята позиция и излезте от зоната си на комфорт!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:30 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още