IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dalian Zeus Entertainment ще обядва с Уорън Бъфет за над 2,3 млн. долара

Китайската компания, която разработвак онлайн игри, спечели наддаването за частен обяд с американския милиардер

10:30 | 06.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайска компания спечели онлайн наддаването за частен обяд с американския милиардер Уорън Бъфет в петък, предаде АР, цитирана от БТА.

Победителят е Dalian Zeus Entertainment Co., която разработва онлайн игри. Тя спечели благотворителния аукцион, като плати 2 345 678 долара.

Фондация Глайд (Glide Foundation) използва приходите от наддаването, за да помага на бедни и бездомници в Сан Франциско.

Печелившата сума от тазгодишния търг пак е по-малка от тази през 2012 г. - 3 456 789 долара. Това е и най-скъпият благотворителен лот, продаван някога в eBay.

Миналогодишният победител плати 2 166 766 долара.

Вече години наред всеки начинаещ предприемач, който иска да получи достъп до съветите на Бъфет, не забравя, че всяка година в еВay се разиграва интересния търг - обяд с Уорън Бъфет, която по традиция е в нюйоркския ресторант Smith & Wollensky.

По думите на самия Бъфет тя продължава обикновено поне три часа. Единствената забранена тема са плановете на 84-годишния „оракул от Омаха“ за следващата му инвестиция.

А че ангажиментът се отплаща, показа примерът на Тед Уешлер, който спечели хапването с Бъфет през 2010 и 2011 г. за общо над 2 млн. долара. До такава степен се е харесал на Бъфет, че той го назначава за мениджър в инвестиционната си компания Berkshire Hathaway.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още