IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Danone продава млечния производител Stonyfield за 875 млн. долара

Очаква се сделката да бъде финализирана през третото тримесечие

10:19 | 04.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френският производител на хранителни стоки Danone постигна споразумение за продажбата на компанията за продукти с кисело мляко в САЩ Stonyfield на производителя на млечни продукти Lactalis за 875 млн. долара, съобщи Ройтерс.

Danone обяви, че оборотът на Stonyfield е в размер на 370 млн. долара през 2016 г., а продажната цена е с около 20 пъти по-голяма от печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA).

Акциите на Danone поскъпнаха с 1,3% в понеделник, приблизително колкото нарасна и френският индекс CAC 40.

Френската компания е напът да постигне 10% съставна годишна норма на растеж (CAGR) за период от 5 години, задвижван отчасти от придобиването на производителя на органични храни WhiteWave

По-рано тази година Danone представи програмата за спестявания Project Protein, която има за цел да намали разходите с 1 млрд. евро през следващите три години.

Френският производител обяви, че ще продаде Stonyfield като част от споразумение с американските власти, което да улесни придобиването на WhiteWave. Очаква се сделката да бъде финализирана през третото тримесечие. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още