IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

De Beers оглави ESG класацията на миннодобивните компании

Секторът като цяло подобрява оценката си с помощта на обещания за ограничаване на вредните емисии

15:50 | 30.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Най-големият производител на диаманти в света може би не е първото име, за което човек се сеща, когато става въпрос за най-добре представящите се компании по отношение на околна среда, социални политики и управление (ESG). Точно това обаче потвърждава актуално проучване на индустрията.

De Beers се нарежда на първо място в тримесечната класация на базираната в Лондон компания Alva за ESG, съобщава Bloomberg.  

Подразделението на Anglo American Plc. се пребори за първото място през първото тримесечие на тази година, измествайки американската компания за добив на злато Newmont Corp. По-силното представяне се дължи основно на засиления фокус върху равенството и устойчивостта.

Докладът показва, че минната индустрия като цяло подобрява оценката си в ESG рейтинга с помощта на обещания за ограничаване на вредните емисии, които успяват да компенсират тревогите за прахосване на вода и генериране на боклук.

Международните компании, особено производителите на суровини, увеличават усилията си за устойчив бизнес на фона на засилен контрол от обществеността и инвеститорите.

Второ място в класацията на Alva отива при компанията за добив на благородни метали Sibanye Stillwater Ltd. Тя също така записва и най-голямо подобрение на резултата си спрямо предходното тримесечие благодарение на партньорството си с Johnson Matthey Plc. за намиране на по-ефективни приложения на основни метали, използвани при производството на батерии.

Най-лош резултат има бразилската корпорация за добив на метали Vale SA, въпреки че успя да постигне споразумение с бразилските власти по инцидент с язовир от 2019 г.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още