IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Debenhams понижи прогнозата си заради очакванията за преговорите с кредитори

Компанията обвини и "макроикономическите несигурности" за проблемите си

14:30 | 05.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Книжата на Debenhams поеха на червена територия, след като британската верига магазини сви прогнозата за печалбата си, посочвайки, че преговорите с кредиторите ще бъдат по-тежки от очакваното, пише Bloomberg.

Това е четвъртото предупреждение за печалбата от началото на 2018 г. за Debenhams, която обяви, че планира да затвори около 50 магазина в опит да направи цялостно преструктуриране на бизнеса си, след като си осигури временен спасителен капитал. Опциите могат да включат издаване на нови акции или процедура по несъстоятелност.

Въпреки че продажбите леко се стабилизираха през последните седмици, по-ранната прогноза за печалбата вече не е валидна, коментира компанията. В резултат на новините стойността на книжата спадна с 12 на сто в Лондон.

Последното предупреждение от веригата допълва недобрата картинка за британските търговски улици на фона на факта, че британците купуват повече онлайн, но и внимават повече за разходите си заради Brexit. Освен всичко друго Debenhams обвини „макроикономическите несигурности“ за проблемите си.

Засега компанията успява да избегне съдбата на конкурента си House of Fraser, който беше придобит миналата година от компанията на милиардера Майк Ашли Sports Direct International, след като започна процедура по несъстоятелност. Debenhams успя да си спечели време, като си осигури 40 млн. паунда (53 млн. долара) капитал.

Debenhams твърди, че продължава преговорите за по-голяма финансова реформа, но посочва, че за целта ще се нуждае от подкрепа от наемодателите и местните власти, за да се справи с наемите, лихвите и лизинговите си ангажименти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:10 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още