IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дебютът на „Отмъстителите: Краят“ вече счупи рекорда на глобалния бокс офис чарт

Продукцията регистрира 156,7 млн. долара от прожекциите в Северна Америка и общо 644 млн. долара в глобален мащаб

16:30 | 28.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Мащабната филмова продукция „Отмъстителите: Краят“ регистрира 644 млн. долара от световния бокс офис чарт в своя дебют, поставяйки своеобразен рекорд в това отношение, съобщава CNN.

А уикендът още не е приключил дори. 

Продукцията на Disney и Marvel надмина постижението на своя предшественик „Отмъстителите“ Безкрайна война“, който успя да събере 641 млн. долара по време на своя дебют преди година.

Четвъртата част от поредицата, при която защитниците на Земята отново застават срещу Танос, успя да набави 487 млн. долара от киносалоните извън Северна Америка, като само в Китай филмът събра 217 млн. долара, превръщайки се в най-силния тридневен дебют в страната.

С въпросните 487 млн. долара продукцията успя да счупи рекорда на „Бързи и яростни 8“ за най-много приходи от прожекции в международен план.

Премиерата на филма се състоя в четвъртък вечерта.

„Отмъстителите: Краят“ регистрира и най-силния премиерен ден в Северна Америка с приходи в размер на 156,7 млн. долара за петък. Това е с близо 37 млн. долара повече спрямо предишния първенец „Междузвездни войни: Силата се пробужда“.

В събота Disney заяви, че прогнозира приходите от прожекции за уикенда да достигнат между 310 и 340 млн. долара. В момента този рекорд се държи от третата част на поредицата, която отбеляза в своя първи уикенд през 2018 г. 258 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още