IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дебютът на последната част на "Игрите на глада" се оказа разочарование

Лентата не успя да отговори на очакванията на анализаторите и събра значително по-малко приходи от продажбата на билети

13:45 | 23.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: The Hunger Games Facebook page</em></p>

Снимка: The Hunger Games Facebook page

Финалът на филмовата поредица „Игрите на глада“, един от най-успешните холивудски франчайзи, се оказа с най-слаби резултати при дебюта си на екран от всичките ленти от поредицата на Lions Gate Entertainment, пише Bloomberg.

"Игрите на глада: Сойка-присмехулка – Част 2“, четвъртият филм, базиран на книжната трилогия на Сюзан Колинс, събра 101 млн. долара от продажбата на билети в САЩ и Канада, посочват от Rentrak. Това се оказа доста под очакваните от Boxoffice.com 120 млн. долара.

Интересът към „Игрите на глада“ спадна след първите два филма от поредицата, които дебютираха с по над 150 млн. долара и събраха повече от 400 млн. долара в Северна Америка. Lions Gate раздели третата книга на два филма, което увеличи броя на продадените билети, но това може да се окаже тест за търпението на аудиторията, съставена предимно от младежи.

Според Гитеш Пандия, анализатор на Box Office Guru, това показва, че публиката няма автоматично да откликва на един и същ бранд отново и отново.

С финала на „Игрите на глада“ Lions Gate, която стана популярна с филми за младежи, като „Здрач“, трябва да открие своя следващ голям хит. 

"Сойка-присмехулка – Част 2“ събра 247 млн. долара от прожекции по цял свят, сочат данни на Lions Gate. Лентата е с бюджет от 160 млн. долара.

“В крайна сметка този франчайз ще донесе 3 млрд. долара“, твърди Пол Дергарабедиан, старши медиен анализатор в Rentrak.

В рамките на този уикенд „Игрите на глада“ имаше малка конкуренцията от нови заглавия в САЩ и Канада.

„Спектър“, новият филм за Джеймс Бонд, слезе на второ място в боксофиса в рамките на третата си седмица по кината със своите 14,6 млн. долара приходи, докато „Фъстъчета: Филмът“ се озова на трета позиция.

"Купон преди Коледа“, новата коледна комедия със Сет Роугън, събра 10,1 млн. долара и се класира четвърта в бокс офис класацията в Северна Америка. Това е първата комедия на Роугън след „Убийствено интервю“, в която Роугън участва.

"Тайната е в техните очи“, друг нов филм, в който участва Джулия Робъртс, събра 6,6 млн. долара за STX Entertainment според Rentrak. Той не отговори на очакванията, тъй като анализаторите очакваха той да донесе 7,2 млн. долара. Драмата, която се върти около убийство, има само 41% позитивни ревюта в уебсайта Rottentomatoes.com.

Продажбите на десетте най-гледани филма в САЩ и Канада този уикенд спаднаха с 13% до 160,6 млн. долара спрямо година по-рано, посочват от Rentrak.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още