IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Децата днес мечтаят повече да бъдат влогари, отколкото астронавти

Почти една трета от децата в проучване на компанията Lego са заявили, че искат да бъдат влогари в канала за стрийминг YouTube

11:41 | 20.07.19 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

В наши дни е три пъти по-вероятно децата да се стремят към кариера като влогари в YouTube, отколкото да станат астронавти. Това сочи ново проучване, цитирано от CNBC.

Производителят на играчки Lego е провел изследване сред 3 хил. деца на възраст между 8 и 12 години от САЩ, Великобритания и Китай, както и сред 326 родители, които имат деца между 5 и 12 години.

Почти една трета от децата в проучването са заявили, че искат да бъдат влогари в канала за стрийминг YouTube, когато пораснат, докато едва 11% са посочили, че биха искали да бъдат астронавти.

Разбира се, отговорите се различават значително в зависимост от това от къде са децата. Повече от половината от анкетираните от Китай са казали, че искат да бъдат астронавти, което превръща професията в най-мечтаната за децата.

В САЩ и Великобритания техният дял спада до малко над 10%, като работата като влогар е на първо място сред мечтите на децата и в двете страни.

Според проучването три от четири деца вярват, че хората в крайна сметка ще живеят в космоса или на друга планета, като 96% от китайските деца вярват, че това ще се случи наистина в сравнение с 63% в САЩ и 68% в САЩ.

На въпрос дали искат да отидат в космоса, 95% от китайските деца са отговорили с „да“, докато почти 70% от американските деца и 63% от британските деца са казали същото.

През 2017 г. американската компания Fatherly проведе подобна анкета сред 1000 деца на възраст под 12 години. Тогава проучването установи, че повечето деца искат да бъдат лекари, когато пораснат. Сред мечтите на децата тогава попаднаха и професиите на ветеринар, инженер, полицай и учител.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
cyclop
преди 4 години
И аз исках да съм влогар, но вместо това станах презентар, а сега съм инфлоенсар. Съдба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Jorkata
преди 4 години
влогАри?........
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още