IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Дедпул" постави рекорд за февруарска премиера в Северна Америка

Лентата генерира 135 млн. долара приходи в САЩ и Канада

12:26 | 15.02.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Deadpool Facebook page</em></p>

Снимка: Deadpool Facebook page

„Дедпул“ - филм, базиран на един от не толкова известните герои на Marvel, дебютира на челната позиция на боксофиса в Северна Америка този уикенд, поставяйки рекорд за февруарска премиера. Освен това той успя да постигне и най-големия дебют за годината на 20th Century Fox, пише Bloomberg.

Лентата, в която участва Раян Рейнолдс, генерира 135 млн. долара между петък и неделя в САЩ и Канада, посочва ComScore. Сумата успя да надмине предишния рекорд от 85,2 млн. долара, поставен от „50 нюанса сиво“ миналата година.

Семейната анимация „Кунг-фу Панда 3“ на DreamWorks Animation и Fox слезе с едно място надолу до втората позиция в рамките на третия си уикенд по кината, събирайки 19,7 млн. долара.

Новият филм за супергерой постави рекорд и за най-печеливша премиера на лента с рейтинг „R” - препоръчителен за зрители над 18 години. Въпреки че Marvel е собственост на Walt Disney, конкурентите притежават част от филмовите права за определени комиксови герои. Fox държи тези за X-Mен и Фантастичната четворка.

„Дедпул“ получи одобрението на критиците, като се сдоби с 84% позитивни ревюта в Rottentomatoes.com. Освен това показа, че феновете имат апетит за нов материал, свързан със супергерои. Продукцията на лентата струва 58 млн. долара според Box Office Mojo. Очакваше се той да събере 93 млн. долара за четири дни, твърдят анализатори на BoxOffice.com.

Другата премиера този уикенд „Наръчник за необвързани“ се класира на трето място, генерирайки 18,8 млн. долара приходи. Филмът, в който участват Ребел Уилсън, Дакота Джонсън и Лесли Ман, представлява романтична комедия на Warner Bros. BoxOffice.com прогнозира 19 млн. долара приходи.

„Зулендър 2“ на Paramount Pictures пък събра 15,7 млн. долара от петък до неделя, изкачвайки се до четвърта позиция. Очакваше се той да събере 20 млн. долара според Гитеш Пандя от Box Office Guru. Комедията, която събира отново на големия екран Бен Стилър и Оуен Уилсън, не получи добри отзиви, като само 23% от ревютата ѝ в Rottentomatoes се оказаха позитивни.

Петото място в боксофиса остана за „Завръщането“, който генерира 6,9 млн. долара този уикенд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още