IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deutsche Bank става спонсор на Айнтрахт?

Сделката ще е удар по Commerzbank – настоящият дългогодишен спонсор на отбора от Франкфурт

17:02 | 31.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Getty</em></p>

Снимка: Getty

Водещият германски кредитор Deutsche Bank се готви да подпише споразумение за спонсорство с ФК Айнтрахт. Това съобщават двама източници на агенция Ройтерс, запознати с въпроса.

Сделката, която е възможно да бъде обявена още в сряда, ще е удар по Commerzbank – настоящият дългогодишен спонсор на отбора от Франкфурт и основен конкурент на Deutsche.

Стадионът на Айнтрахт носи името и логото на Commerzbank вече повече от десетилетие. Пред Ройтерс представители на Deutsche, Айнтрахт и Commerzbank Arena са отказали коментар.

Ако бъде осъществен, договорът за спонсорство ще стане факт, след като миналата година Deutsche Bank и Commerzbank прекратиха преговорите си за сливане. На този фон Deutsche, която се намира в процес на стратегическо реорганизиране и записва  години на загуби, се отдръпва от международните пазари и се фокусира върху бизнеса си у дома.

За преговорите за възможно спонсорство бе съобщено по-рано този месец, като новината бе потвърдена от  главния изпълнителен директор на Deutsche Bank Кристиан Зевинг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:28 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още