Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Disney отваря прочутия си парк във Флорида, но с определени ограничения

Броят на посетителите ще е по-малък от обичайното

Disney отваря прочутия си парк във Флорида, но с определени ограничения

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

38-годишната учителка Ландгли Роби смята за първото си посещение в Disney World визитата на майка ѝ, когато е била бременна с нея, в тематичния парк в Орландо, Флорида. По това време майка ѝ е била в шестата седмица на бременността си, но това не я спряло да се качи на атракциона Space Mountain, твърди Роби.

Още по темата

Новото посещение на учителката може да се окаже още по-необичайно. Роби планира да посети парка в четвъртък сутрин, за да е сред първите гости, които ще бъдат посрещнати там, след като коронавирусната пандемия затвори вратите на парка през март, пише Wall Street Journal.

„Никога няма да е по-чисто отколкото в този ден“, твърди Роби, която твърди, че е посещавала Disney World около 40 пъти. „Смятам, че обстановката ще е по-сигурна, отколкото ходене до магазина или някое друго местно място, защото залогът за Disney е голям“.

Walt Disney Co. разчита на най-верните фенове като Роби да претеглят рисковете от пътуването, предвид пандемията, и все пак да решат да посетят парка. В рамките на най-ключовия тест за способността на Disney да възобнови операциите си, докато продължава да пази потребителите, компанията ще започне отварянето на основния си парк на фази, започвайки от днес и продължавайки до 15 юли. Други тематични паркове започнаха да приветстват посетители, но Disney World има символичен статус, а затварянето и отварянето му служат за барометър на икономическата обстановка като цяло.

Моментът е особено деликатен, тъй като броят на случаите на заразени с коронавирус във Флорида достига рекордни нива. Disney въвежда мерки за сигурност, които със сигурност ще нарушат усещането за свобода в „Най-щастливото място на света“.

Disney намалява значително броя на гостите в парка, коментира говорителка. Но всякакви приходи биха помогнали на Disney да се справи след месеците на затворени обекти, които струваха на компанията милиарди долари приходи.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Опаковането на Триумфалната арка от Кристо ще бъде представено през септември