IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney показва услугата си за стрийминг на видео пред анализатори от Wall Street

Приложението Disney+ ще включва филми от каталога на компанията и ново съдържание

22:33 | 11.04.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Компанията Walt Disney ще покаже в четвъртък услуга за стрийминг на видео с телевизионни предавания и филми от някои от най-популярните поредици в света в опит да конкурира дигиталната доминация на Netflix, съобщава Ройтерс.

По-късно тази година трябва да се появи приложението Disney+, което ще се ползва срещу месечен абонамент и няма да включва реклами. Наред с филми на Disney и телевизионни предавания пакетът ще предлага ленти от вселената със супергерои на Marvel, галактиката на „Междузвездни войни“, на създателя на „Играта на Играчките“ Pixar и канала National Geographic.

Disney прие анализатори от Wall Street в централата си в Бърбанк, щата Калифорния, за да им покаже своето приложение и да им разкрие още подробности за медийната си стратегия.

Американският медиен гигант опитва да се превърне в лидер в стрийминга на видео. През февруари главният изпълнителен директор Боб Айгър определи стрийминга като „приоритет номер едно“ на компанията.

Стремежът на Disney за навлизане в сферата на дигиталното съдържание е в отговор на спада на кабелния бизнес, засегнал спортната й мрежа ESPN и други канали, и възхода на Netflix. Гигантът в стрийминга на видео съдържание вече има 139 млн. клиенти в цял свят 12 години след създаването си.

Производителят на iPhone, Apple, WarnerMedia и други също планират нови стрийминг услуги.

Disney още не е обявила цена за новата си услуга.

За да подкрепи потенциалното си дигитално портфолио, Disney купи неотдавна филмови и телевизионни активи от 21st Century Fox на Рупърт Мърдок, включително поредицата „Аватар“, вторият филм от която се очаква през 2020 г.

През януари компанията обяви загуба от над 1 млрд. долара за инвестициите си в стрийминг на видео в Hulu и технологичната компания BAMtech.

Disney доставяше нови филми като „Черната пантера“ и „Красавицата и звярът“ на Netflix след края на прожекциите им в кината, но прекъсна това споразумение тази година, за да захранва собствените си амбиции в стрийминга на видео.

Програмата Disney+ ще черпи отчасти от големия каталог от класически семейни филми на Disney. Тя ще включва също ексклузивно оригинално съдържание като шоу, съсредоточено около филмовия злодей на Marvel Локи, и анимацията Monsters at Work, вдъхновена от хитовия филм на Pixar “Таласъми ООД“.

Някои нови филми на Disney като римейка на „Лейди и скитника“ ще отидат директно в приложението Disney+. Други нови филми ще се появят в Disney+ след края на прожекциите им в кината, съобщават ръководители на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:19 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още