IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney пуска нови играчки от хитови поредици в един и същи ден

Преди Коледа предстоят премиерите на "Замръзналото кралство 2" и "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър"

22:09 | 04.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

В периода преди Коледа предстоят премиерите на новите епизоди от две прочути поредици на Disney, емблематични със своите играчки и аксесоари – "Замръзналото кралство 2" и "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър".

Филмовата компания представи свързаните с филмите продукти в петък, надявайки се родителите да зарадват децата си с блестяща синя рокля или с фигурка на Кайло Рен, съобщава Bloomberg.

Hasbro Inc., компанията, която има лиценз да произвежда играчки за "Междузвездни войни", заяви, че последната голяма промоция през 2017 г.  е стартирала твърде рано.

Базираният в щата Калифорния развлекателен гигант разчита до голяма степен на социалните медии, за да популяризира и двете премиери, тъй като онлайн покупките представляват около 40% от продажбите на играчки в САЩ.

Disney започна рекламирането на новите играчки от „Междузвездни войни“ на официално събитие, предавано на живо от Лондон миналата седмица, на което присъстваха много от звездите на поредицата, които виждаха фигурите си за първи път.  Премиерата на „Възходът на Скайуокър“ се очаква през декември.

Междувременно Frozen Fan Fest започна в сряда, като повече от 200 известни личности и инфлуенсъри в социалните мрежи от 30 държави извадиха новите стоки от техните кутии. Премиерата на „Замръзналото кралство 2“ ще бъде на 22 ноември.

Когато първият филм „Замръзналото кралство“ се оказва безпрецедентен хит през 2013 г., от Disney трябва да се справят с огромното търсене на продукти. Тази година анализаторът Стефани Уисинк очаква, че куклите „Замръзналото кралство 2"“ ще генерират около 500 милиона долара от продажби.

“Междузвездни войни" пък е най-продаваната марка играчки в САЩ  до 2016 г., след като Disney рестартира франчайза с "The Force Awakens". Миналата година тя пада на шесто място, сочат данни на компанията за пазарни проучвания NPD.

„Очаквам, че„ Междузвездни войни" ще останат сред най-продаваните играчки за 2019 г., както е било вече повече от десетилетие“, заяви Джули Ленет, анализатор от NPD.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:39 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още