IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney се раздели с режисьора на "Пазителите на галактиката"

Причината за уволнението са обидни туитове на Джеймс Гън

11:35 | 21.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският медиен гигант Walt Disney в петък прекрати отношенията си с Джеймс Гън, който бе режисьор на двата филма от серията „Пазителите на галактиката“ за подразделението Marvel Studios, които заедно донесоха 1,64 млрд. долара. Очакваше се скоро той да започне работа по трети филм, съобщава Wall Street Journal.

Ходът бе предприет, след като сайтът The Daily Caller и онлайн критици изкараха повторно наяве туитове на Гън от периода 2008 до 2012 г., преди той да работи за Marvel, в които прави шеги с обидно сексуално съдържание, включително за деца.

„Обидното отношение и изявления, открити в профила на Джеймс в Twitter са непростими и несъвместими с ценностите на студиото ни“, каза председателят на Disney Studios Алън Хорн.

В свое изявление Гън заяви, че туитовете са били „глупави, изобщо не са били смешни, а изключително непростими“ и „не отразяват човека, който съм днес“. Той добави, че „разбирам и приемам бизнес решенията, взети днес“ от Disney.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:50 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още