IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney ще отвори търговския комплекс в тематичния си парк във Флорида

Компанията започва постепенно връщане към работата на парковете си

16:38 | 17.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: David Ryder/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Ryder/Bloomberg

Walt Disney ще отвори частично Disney Springs и търговския комплекс в Walt Disney World Resort във Флорида на 20 май, предава Ройтерс, позовавайки се на съобщение от компанията.

Disney и профсъюзите, представляващи работниците във Walt Disney World във Флорида, постигнаха споразумение за мерките за защита на служителите от коронавируса, разкрива съобщение на съюзите. С това се премахва една от пречките пред отварянето на един от популярните тематични паркове на компанията.

Миналата седмица гигантът в областта на развлеченията заяви, че трети страни ще отворят Disney Springs, а по-късно този месец три магазина и места, които са собственост на Disney и са оперирани от нея – World of Disney, D-Luxe Burger и Marketplace Co-Op, ще заработят отново.

„Въпреки че нашите тематични паркове и хотели в курорта ще останат временно затворени, планираното отваряне на Disney Springs е добре дошло, докато се ориентираме в това безпрецедентно време възможно най-отговорно“, коментира вицепрезидентът на Disney Springs Мат Саймън.

Walt Disney заяви, че въвежда мерки за безопасност и оперативни промени, като възможности за безконтактни плащания и изисквания да се носи „подходящо“ покритие на лицето, следене на температурата, практики за социално дистанциране, по-голяма хигиена и по-сериозни процедури за дезинфекция.

Затварянето на тематичните паркове струва на компанията 1 млрд. долара от януари до март, обяви по-рано този месец Disney. Около 120 000 от работниците на компанията бяха пуснати в неплатен отпуск, много от които са от тематичните паркове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още