IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney си навлече гнева на феновете на "Пазители на Галактиката"

Те призовават режисьорът на филмовата поредица да бъде върнат на работа

17:33 | 24.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Приятели и фенове на режисьора на “Пазители на Галактиката” Джеймс Гън призовават Walt Disney да го наеме отново - рядък случай във времена, в които лошото поведение доведе до уволнението на едни от най-големите имена в Холивуд, пише Bloomberg.

Актьори, сред които Зоуи Салдана, Крис Прат и Селма Блеър, писаха в Twitter в подкрепа на Гън, който е сценарист и режисьор на двата филма от поредицата и работеше по трети. Около 228 хил. души са подписали петиция в Change.org, с която настояват Disney да го върне на работа заради опасения, че той може да е станал жертва на консервативно настроени лица. Компанията не е отговорила на запитването за коментар по темата.

Disney отстрани Гън на 20 юли, след като уебсайтът Daily Caller публикува коментари в Twitter отпреди осем години, в които режисьорът се шегува с Холокоста, педофилия, хора с наднормено тегло и насилието върху жени. В туит от миналата седмица Гън заяви, че се е извинил много пъти за чувството си за хумор, което наранява хората.

“Дните, в които казвах нещо, просто защото е шокиращо и се опитвах да получа реакция, приключиха”, коментира той.

След като продуцентът Харви Уейнстийн беше уволнен от собственото му студио заради обвинения в сексуален тормоз през миналия октомври, Холивуд се сблъска с вълна от реакции срещу представители на филмовата гилдия, които са имали неподходящо поведение. В резултат бяха прекратени филмите и предаванията с участието на Кевин Спейси.

Disney уволни директора си по анимациите Джон Ласетър във връзка с обвинения в неподходящи физически контакти, а след това прекрати шоу с Розан Бар заради расистки туит.

Гън може да се радва на подкрепа заради филмите му, които са събрали над 1,6 млрд. долара, тъй като имат лоялна база от фенове на Marvel. Възможно е и да има политически елемент. Гън, подобно на много хора в Холивуд, е откровен критик на Доналд Тръмп, докато изданието Daily Caller подкрепя американския президент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:32 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още