IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney си призна за провала с „Джон Картър“

Филмът може да донесе загуба в размер на около 200 млн. долара

14:56 | 20.03.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Кадър от несполучливата лента. <em>Снимка: Walt Disney Studios</em></p>

Кадър от несполучливата лента. Снимка: Walt Disney Studios

Катастрофалните приходи от прожекциите на фантастичния филм "Джон Картър: Между два свята", който се появи по екраните в целия свят преди две седмици, ще донесат на компанията Walt Disney загуби на стойност около 200 млн. долара, съобщи Ройтерс, позовавайки се на прессъобщение.

До момента след два уикенда по екраните „Джон Картър“ е събрал едва 184 млн. долара приходи в световен мащаб, което е далече от предварителните очаквания за разбиващ боксофис хит.

Създателите не коментират какъв е бюджетът на мегапродукцията по роман на Едгар Бъроуз, но според анализатори, цитирани от The Hollywood Reporter, той е в размер на между 250 и 275 млн.  долара. Към тях трябва да се прибавят и 100 млн. долара за реклама.

В Северна Америка приходите от прожекции на филма възлизат на малко повече от 53 млн. долара за две седмици.

"Джон Картър: Между два свята" е заснет от Андрю Стантън, който е режисьор на шедьоврите "Търсенето на Немо" и "УОЛ-И" на студията Pixar и е автор на сценариите на трите филма от поредицата "Играта на играчките".

Сега Disney ще трябва да разчита на Marvel и Pixar, за да събере по-големи приходи през следващите месеци. Филмът "Отмъстителите" на Marvel трябва да излезе по екраните в края на април в Европа и на 4 май в САЩ, а "Храбро сърце" на Pixar - на 22 юни в Северна Америка и в началото на август в Европа.

Провалът на „Джон Картър“ все пак бе очакван, коментира специализираният сайт Deadline.com. Дори най-песимистичните нагласи обаче сочеха не по-лоши загуби от 100-120 млн. долара, а в най-лошия сценарий – 180 млн. долара.

Това е поредният филмов провал за компанията след провалилите се „Принцът на Персия“, „Чиракът на магьосника“ и „Тайната на Червената планета“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:46 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
taurus
преди 12 години
И на мен филма ми хареса и дори бих го гледал втори път. Рядко излизат филми, които се отличават от останалите. Може би са прекалили с разходите за реклама. :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 2 rate down comment 0
nixonanim
преди 12 години
Ммм... Дисни прави маркетинга си основно за да продава цялото изживяване, не само филма. Със сигурност част от декорите ще влезнат в някой Дисниленд и надали ще са на толкова голяма загуба :) Да не говорим че в Русия има огромен успех :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 0
dragoni11
преди 12 години
На мен филма определено ми хареса тъй като въпреки фантасстичния елемент имаше що годе смеслена сюжетна линия и диалозите бяха добри. Режисиора е правил филм, които всичките до един харесвам :-)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още