IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disneyland в Токио ще затвори до средата на март заради коронавируса

Двата тематични парка в японската столица привличат повече от 30 млн. посетители годишно

15:30 | 28.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Bloomberg/Chan Long Hei</em></p>

Източник: Bloomberg/Chan Long Hei

Увеселителният парк Disneyland в Токио ще бъде затворен от 29 февруари до 15 март поради опасения относно разпространението на коронавируса в Япония, заяви операторът му в петък. Временно затворени остават всички тематични паркове на Walt Disney в Азия, съобщава Ройтерс.

Двата парка на Disney в Токио - Disneyland и DisneySea - ще бъдат затворени след препоръка на правителството големите събирания и събития да бъдат ограничени за две седмици, заяви операторът на парка Oriental Land.

„Планираме да отворим отново на 16 март, но ще направим съобщение след обратна връзка със съответните институции“, съобщи Oriental Land на своя уебсайт и добави, че ще информира притежателите на закупени билети за правилата за възстановяване на сумите им.

Disneyland в Токио и DisneySea привличат повече от 30 млн. посетители годишно според Deadline.

Базираният в Осака тематичен парк Universal Studios Japan също заяви, че ще затвори врати за същия период.

Това се случва ден, след като премиерът Шинцо Абе призова всички училища да бъдат затворени, докато новата учебна година не започне в началото на април.

Шанхайските и хонконгските паркове на Disney остават затворени повече от месец, а компанията предупреди по-рано този месец за отрицателно въздействие върху резултатите за второто  тримесечие. Затварянето на парка в Шанхай може да повлияе на  оперативната печалба с около 135 млн. долара, ако бъде затворен за 2 месеца.

Съществуват спекулации за съдбата на летните олимпийски игри в Токио, които изискват месеци подготовка, съобщават от Deadline. Игрите трябва да започнат по план на 24 юли.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още