IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеф Безос - все по-близо, но и също толкова далеч от богатството на Бил Гейтс

Основателят на Amazon стопява разликата с лидера в класацията на най-богатите в света, но трудно може да го достигне скоро

20:49 | 01.05.17 г.
<p>
	Джеф Безос. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джеф Безос. Снимка: Архив Ройтерс

Нетното богатство на основателя на Amazon.com Inc. Джеф Безос за първи път за кратко премина 80 млрд. долара през миналата седмица, след като акциите на компанията поскъпнаха заради по-добрите от очакваното тримесечни резултати, пише MarketWatch.

В края на седмицата обаче богатството на Безос се върна отново под тази граница и падна до 79,6 млрд. долара, според Bloomberg Billionaires.

Все пак той успя да се дистанцира от Уорън Бъфет с 1 повече от млрд. долара в петък и намали и преднината на Бил Гейтс, лидерът в класацията за най-богатите хора в света.

От началото на годината нетното богатство на Безос нараства с 14,2 млрд. долара, което е с почти 10 млрд. долара по-добро постижение в сравнение с Бил Гейтс, лидерът в класацията.

Испанският магнат Амансио Ортега остава на второ място, а непосредствено след него с малка разлика е Безос.

Бъфет остава четвърти.

Най-силен ръст на нетното богатство сред първите петима най-богати в света обаче постига основателят на Facebook Марк Зукърбърг.

Що се отнася до богатството на Безос, при всяка печалба от 1 долар на акциите му той прибавя около 81 млн. долара към активите си. За да детронира Гейтс обаче акциите на Amazon трябва да се изстрелят със 100 долара, а на Microsoft – да останат без промяна.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:35 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още