IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джо Байдън и Камала Харис са „Личност на годината“ на TIME

Двойката изпревари другите финалисти - Доналд Тръмп, движението срещу расово неравенство и д-р Антъни Фаучи

11:05 | 11.12.20 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Stefani Reynolds/Bloomberg</em></p>

Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg

Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън и партньорката му в изборната битка Камала Харис споделят отличието „Личност на годината“ на списание TIME за 2020 година, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

78-годишният демократ, който на 20 януари ще положи клетва като 46-ия президент на САЩ, и Камала Харис, която ще стане първата жена вицепрезидент на страната, изпревариха тримата други финалисти за приза на списанието - действащия президент Доналд Тръмп, движението срещу расовото неравенство, започнало след убийството на чернокожия Джордж Флойд в края на май в Минеаполис, и доктор Антъни Фаучи и медицинските работници на първа линия в борбата с коронавируса.

Изображение: Сп. TIME

„За промяната на американската история, за показването на това, че силите на съпричастността са по-големи от гнева на разделението, за споделянето на визия за изцеление в един тъгуващ свят – Джо Байдън и Камала Харис са „Личнст на годината“ на списание TIME за 2020 г.“, написа главният редактор на изданието Едуард Фелсентал, цитиран от CNN.

Джо Байдън не е първата „Личност на годината“, която е ангажирана с бъдещето на САЩ. Почти всеки американски президент от началото на отличието през 1928 г. е бил определян за „Личност на годината“ с изключение само на Калвин Кулидж, Хърбърт Хувър и Джералд Форд.

 През 2019 година „Личност на годината“ стана шведската екоактивистка Грета Тунберг, която е най-младата носителка на това отличие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:20 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
Ленче , на 20 март Байдън нема да полага клетва ... колкото до номинацията им за личности на годината , след тунберговото миналата година , вече би ме учудило само неизбирането на ковид 19 за личност на годината ... не че е късно де !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още