IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джоан Роулинг пуска детска книга безплатно в интернет

The Ickabog не е продължение на Хари Потър, побърза да уточни писателката

14:31 | 27.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: EPA/БГНЕС</em></p>

Снимка: EPA/БГНЕС

Авторката на поредицата за Хари Потър Джоан Роулинг обяви излизането на новата си детска книга The Ickabog, за да забавлява децата по време на блокадата заради коронавируса, предава CNN.

Роулинг започнала да пише The Ickabog, докато все още довършвала оригиналната поредица „Магьоснически свят“, и смятала да я публикува след седмата и последна книга за Хари Потър.

Впоследствие обаче писателката решила да се откаже от детските книги и оставила ръкописа на The Ickabog на тавана, където той останал близо десет години, става ясно от съобщение на сайта й.

Роулинг изтъква, че новата книга не е продължение на „Хари Потър“, а „самостоятелна приказка“, съобщи тя в Twitter във вторник. Това е първата книга на авторката, насочена към деца, след „Хари Потър и даровете на смъртта“.

Новата книга ще се превърне в поредица, а една или повече глави от The Ickalog ще бъдат публикувани на сайта всеки работен ден до 10 юли, съобщи Роулинг.

Писателката споделя, че четяла историята на децата си, докато пишела, и смята, че тя е подходяща да се превърне в поредица. Роулинг смята също, че историята е подходяща за деца от седем години нагоре, които могат да я прочетат сами.

„Ickalog е история за истината и злоупотребата с власт. За да изпреваря очевиден въпрос, идеята ми хрумна преди десет години, така че книгата не е предназначена за четене в отговор на нещо, което се случва в света в момента. Темите са неподвластни на времето и са приложими за всяка ера или страна“, споделя Роулинг.

Тя прикани деца да изпращат илюстрации за книгата, за да се занимават с нещо по време на блокадата заради коронавируса. “Искам да дадете воля на въобръжението си. Творчеството, изобретателността и усилията са най-важните неща, не търсим непременно най-съвършените технически умения“, отбеляза писателката.

Печатна книга на английски език, електронна и аудио книга на The Ickabog ще бъдат издадени през ноември, след което тя ще бъде преведена на други езици.

Роулинг каза, че издателите в света ще могат да изберат свободно илюстрациите, които смятат, че подхождат най-добре на книгата. Авторката ще дари всички приходи от продажбите „в помощ на групи, които са били особено засегнати от пандемията“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още