IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Клуни оглави класацията на Forbes за най-високоплатен актьор

По-голямата част от спечеленото годишно състояние на актьора идва от продажбата на компанията му за текила

09:53 | 23.08.18 г. 1
<p>
	Джордж Клуни със съпругата си Амал. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джордж Клуни със съпругата си Амал. Снимка: Архив Ройтерс

Джордж Клуни оглави класацията на списание Forbes за най-високоплатените актьори на годината, основно благодарение на продажбата на компанията си за текила, предава Ройтерс.

За 12-е месеца от юни 2017 до юни 2018 г. 57-годишният Клуни е спечелил 239 млн. долара, което е най-голямата спечелена от него сума в 35-годишната му филмова и телевизионна кариера.

Клуни, който не е участвал в холивудски филм от 2016 г. насам, когато игра в трилъра "Пулсът на парите", продаде компанията си за производство на текила Casamigos, която основа съвместно с британската компания за спиртни напитки Diageo през юни 2017 г. 

Доходите от продажбата на компанията възлизат на 1 млрд. долара. 

Втори в класацията е бившият кечист Дуейн Джонсън-Скалата със спечелени 124 млн. долара. Той се озова на тази позиция благодарение на участията си в успешната кинопродукция "Джуманджи: Добре дошли в джунглата" и други проекти.

На трето място се нарежда Робърт Дауни-младши с 81 милиона долара, а по-голямата част от приходите му са били осигурени от снимките в "Отмъстителите".

В класацията на Forbes следват още Крис Хемсуърт с 64,5 млн. долара, Джеки Чан с 45,5 млн. долара, Уил Смит с 42 млн. долара, индийската звезда Акшай Кумар с 40,5 млн. долара, комикът Адам Сандлър с 39,5 млн. долара, индиецът Салман Хан с 38,5 млн. долара и Крис Еванс с 34 млн. долара.

Скарлет Йохансон оглави годишната класация при актрисите миналата седмица със спечелено състояние за 40,5 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
dzk
преди 5 години
Чета тука, и нещо не мога да разбера. Имало е някаква класацията на списание Forbes, която класирала Джордж Клуни за най-високоплатен актьор. До тук е ясно. После се казва че от юни 2017 до юни 2018 той е спечелил незнам колко си милиона, и така се подразбира че въз основа на това той е в тази класация. Хубаво, но после се казва че той не е участвал в холивудски филм от 2016 година. Тук малко се зачудих от какво тогава е спечелил тези пари, но продължих да чета. И изведнъж ми се сервира факта, че доходите му са основно от продажбата на компанията му за текила(ракия по български), която изглежда е продадена (какво съвпадение) юни 2017 година. И тук си задавам въпроса - каква връзка има доходите от продажба на ракиена фабрика със доходите от актьорство? Или е достатъчно да си добър бизнесмен, за да бъдеш включен в тази класация? В заглавието ясно е написано: най-високоплатен актьор". Но дохода от продажбата на фабриката не е заплата, а печалба. И отново въпрос - трябва ли и цар Киро да бъде включен в тази класация за най-високоплатен актьор в България за периода 2017-2018 година. И той си има фабрика за ракия, доходите му никой не ги знае, защото НАП явно не се интересува от него. Но спокойно може да се каже на тези от това списание, че цар Киро си е един актьор (защото това си е така). Нищо лично към Джордж Клуни, добър е като актьор, но критериите за тези класации са неща, които не могат да се разберат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още