IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джордж Клуни продаде компанията си за текила за 1 млрд. долара

Diageo ще плати първоначално 700 млн. долара за Casamigos, към които може да добави още 300 млн. долара в зависимост от представянето на компанията в бъдеще

10:15 | 22.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Casamigos Tequila Facebook page</em></p>

Снимка: Casamigos Tequila Facebook page

Американският актьор Джордж Клуни продава компанията си за текила Casamigos на Diageo за сума, която може да достигне 1 млрд. долара, съобщи компанията в сряда.

„Ако ни бяхте питали преди четири години дали имаме компания за 1 млрд. долара, не мисля, че бихме потвърдили“, посочва Клуни в имейл до CNBC. „Това отразява вярата на Diageo в нашата компания и нашата вяра в Diageo. Но не отиваме никъде. Оставаме част от Casamigos. Започвайки с един шот довечера. Или може би с два", казва още той.

Diageo обяви, че ще плати първоначално 700 млн. долара, към които може да добави още 300 млн. долара в зависимост от представянето на компанията за текила през следващите 10 години. Сделката трябва да бъде финализирана през втората половина на 2017 г.

Diageo не очаква придобиването да увеличи печалбата по-рано от четири години след сделката. През първите три години марката няма да окаже влияние върху финансовия резултат на компанията.

Клуни и съсобствениците Ранди Гербер (съпругът на модела Синди Крауфорд) и Майкъл Мелдман се очаква да останат свързани с компанията след придобиването.

Гербер е създател на компаниите за нощни клубове Midnight Oil и Gerber Group, а Мелдман е магнат от сектора на недвижимите имоти.

Casamigos е създадена като частна колекция от текила за приятелите и семейството на Гербер и Клуни. През 2013 г. обаче екипът решава да направи компанията публична и получава лиценз за производство на текила.

„Веднага излетя. В момента сме най-бързо растящата ултра-премиум текила в страната“, коментира Гербер пред CNBC през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:40 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още