IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Добрият динозавър" остава най-гледаният филм у нас

"В сърцето на морето" е на второ място в българския боксофис, а трети е "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2"

08:12 | 16.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: The Good Dinosaur Facebook page</em></p>

Снимка: The Good Dinosaur Facebook page

Триизмерната анимация "Добрият динозавър" продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните у нас след изминалия уикенд. Утопичната история за апатозавърът Арло и неандерталското момче Спот е вече 17 дни на екраните у нас и има 42 991 зрители и над 379 хил. лева приходи.

"В сърцето на морето" е на втора позиция в топ 10 на най-гледаните филми. Морският приключенски екшън е създаден по книгата на Натаниел Филбрик отпреди 15 години, но и взаимстван от романа на Херман Мелвил "Моби Дик" отпреди 165 години. Историята на 21 мъже, които се изправят срещу сила, превърнала се в най-великата легенда, е гледана от 16 376 зрители и има почти 171 хил. лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Трети по ред са "Игрите на глада: Сойка-присмехулка - част 2". Краят на трилогията на Сюзън Колинс за Катнис от окръг 13, борбата й с Капитола и президент Сноу, е гледан вече от 100 178 зрители и има над 991 хил. лева приходи за месец на екраните у нас.

На четвърта позиция е "Снежната кралица 2". Анимацията за тролът Орм, който тръгва да спасява принцеса Марибел от Снежната кралица, е гледана от 9 683 зрители и има над 78 хил. лева от билетите им за десет дни на екраните у нас.

Пета по ред е единствената премиера от миналия уикенд - комедията "Купон преди Коледа". Историята за трима приятели, забъркана в стил "Ергенски запой", е гледана от 4 023 зрители и има 33 хил. лева за първите три дни на екраните у нас.

Друга комедия - "Тиха нощ, луда нощ" е на шесто място сред най-гледаните филми у нас. Романтично-драматичната история за рода Купър, който трябва да преживее перфектната Коледа, е вече 17 дни на екраните у нас и има 18 928 зрители и 151 хил. лева приходи.

На седма позиция е екшънът "Спектър". Филмът за агента на МИ6 Джеймс Бонд, чиято роля се изпълнява от Даниел Крейг, който трябва да разкрие терористичната организация "Спектър", е вече месец и половина на екраните у нас и има 141 819 зрители и 1,197 млн. лева приходи от тях.

Осми по ред е биографичният "Стив Джобс". Създаденият по книгата на Уолтър Айзъксън филм за съоснователя на "Apple", е гледан от 8 247 зрители и има 74 хил. лева приходи от тях за десет дни на екраните у нас.

На девето място е "Виктор Франкенщайн". Хорърът в готически стил, представящ отново историята за създаването на Франкенщайн, е десет дни на екраните и е гледан от 7 815 зрители и има над 60 хил. лева приходи.

Десета позиция е за "Мостът на шпионите". Създаденият по действителни обстоятелства филм за събития от времето на Студената война, размяната на шпиони между Съветския съюз и САЩ, е 17 дни на екраните у нас и е гледан от 13 646 зрители и има над 115 хил. лева приходи.

(БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:44 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още