IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Докладът Мълър" вече е бестселър в САЩ

Вече са продадени 42 хил. екземпляра на книжната версия на документа, като това е повече от която и да е документална книга

08:32 | 02.05.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

"Докладът Мълър" вече е бестселър, съобщава БТА, като се позовава на световните агенции.

Печатното издание на доклада, оповестен на 18 април, се е продало миналата седмица почти в 42 хил. екземпляра. Книжната версия на документа е издадена от в. The Washington Post и издателство Scribner. Тя се продава повече от която и да е документална книга, показват данни на сайта BookScan, анализиращ продажбите на книги. Очертава се книжната версия на доклада на Мълър да оглави класацията за бестселъри на в. The New York Times, която ще бъде публикувана на 12 май.

Докладът на Мълър е достъпен в електронен вариант също. Той може да се свали безплатно от сайта на американското министерство на правосъдието.

Припомняме, че след двегодишно разследване специалният прокурор Робърт Мълър не откри доказателства американски представител или човек от кампанията на Доналд Тръмп съзнателно да е заговорничил с Русия. Това е един от основните заключения, съдържащи се в доклада на Мълър. 

В края на март самия Мълър обяви, че е приключил разследването, което имаше за цел да проучи твърденията, че хора от екипа на Тръмп, а може би и самият той, са установили връзки с Русия, търсейки помощ за спечелване на президентските избори.

В резюме от 4 страници министърът на правосъдието Уилям Бар цитира Мълър, според когото разследването не е констатирало, че Тръмп е извършил престъпление, но и не го оневинява.

Мълър предаде доклада си на министъра на правосъдието, както изисква законът в края на март. Лидерите на демократите в Конгреса веднага изразиха недоволство и настояха да бъде публикуван целият доклад, а не само резюме от изводите в него.

Заключенията сочат още, че руснаците са предприели действия с цел оказване на влияние върху резултатите от президентските избори през 2016 г. Те са водили кампания в социалните мрежи с цел дезинформация и всяване на разделения сред избирателите и са извършили пиратски атаки в компютрите на ръководители на Демократическата партия и предизборния екип на Хилари Клинтън, за да разпространяват злепоставяща информация за кандидатката за президент на демократите.

Няма окончателно заключение обаче за възможно възпрепятстване на правосъдието от Доналд Тръмп, който през май 2017 г. уволни шефа на ФБР Джеймс Коми. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още