IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Domino's планира експанзия

Отчетът на компанията беше разочароващ, но тя компенсира с добрите новини за плановете си за десетилетие напред

15:01 | 20.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Веригата пицарии Domino’s Pizza заяви, че ще ускори капиталовите си разходи през тази година, докато се подготвя за отварянето на над 2000 нови обекта в САЩ през следващото десетилетие, пише Financial Times.

Новината бе обявена от новия главен изпълнителен директор Ричард Алисън след разкриването на отчета на компанията, който показа по-слаби от очакваното приходи от продажби за второто тримесечие.

„Виждаме възможност да разширим значително дела си в индустрията“, коментира Алисън, допълвайки, че фирмата има потенциала да увеличи своите 5692 обекта в САЩ до 8000 в предстоящите 10 години.

В края на тази година компанията ще разкрие информация за двата нови центъра за доставки, които произвеждат стоки за търговските ѝ обекти, като кутии, униформи на служителите и други.

За второто тримесечие компанията обяви ръст от 24% на приходите от продажби до 779,4 млн. долара, което се оказа под консенсусната прогноза на анализаторите за 786,3 млн. долара.

Печалбата на акция за отчетния период е 1,78 долара, като надмина очакваните 1,74 долара.

Забавянето на приходите от продажби е дошло предимно от международните пазари, където както продажбите, така и отварянията на нови ресторанти са били по-малко от очакваното.

Ръстът на сравнимите международните продажби е 4 на сто и е под прогнозата за 5,1%.

По-слабите резултати оказаха натиск върху акциите, чиято стойност се понижи с близо 4 на сто по време на ранната търговия, но по-късно се търгуваха за 280,27 долара, или 1,2% надолу.

Глобалните продажби на Domino’s надминаха тези на Pizza Hut за първи път през 2017 г., а Алисън планира да добави още 2000 търговски обекта, което показва, че е готов да защитава пазарния дял от играчи като GrubHub и DoorDash, които ползват технологични иновации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още