IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Douglas иска да се върне на борсата

Kомпанията се преструктурира и вече е чиста парфюмерийна верига

15:24 | 29.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Douglas иска да се върне на борсата

Базираната в германския град Хаген търговска група Douglas ще се опита да се върне на борсата. Както съобщава самата верига за парфюмерия, борсовото предлагане ще се проведе по-късно през тази година.

Предлагането ще се състои от притежаваните от сегашния собственик акции и нови акции от увеличение на капитала в прогнозен обем от около 70 млн. евро. Докато финансовият инвеститор Advent се отказва от дела си, фамилията на основателя на веригата Креке остава съсобственик, предава DPA.

Настана времето за следващата глава в Douglas, заяви главният изпълнителен директор Хенинг Креке. От делистването насам предимно активната в Германия група за търговия на дребно се е превърнала в международна парфюмерийна верига, пояснява той. „В бъдеще семейството Креке ще продължи участието си като акционер в Douglas“.

Преди по-малко от две години компанията се оттегли от фондовата борса, след като семейство Креке пое властта с помощта на финансовия инвеститор. Оттогава бе насърчена реорганизацията в компанията. В същото време Douglas се раздели с всички дейности в търговията на дребно извън сегмента на парфюмерията, както например сладкарската верига Hussel и бижутерията Christ.

През фискалната 2014/15 до края на март Douglas е отчел чиста печалба преди данъци и такси в размер на 273 млн. евро, което представлява марж от 11,2 на сто. През миналата година печалбата бе в размер на 256 млн. евро при приходи от 2,5 млрд. евро.

Douglas е водещ в Европа търговец на дребно в сферата на индустрията на красотата с повече от 1700 филиала в 19 страни и над 17 000 служители.

Douglas Holding е в България от лятото на 2008 г. когато стана собственик на веригата beauty|zone.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:12 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още