Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Дребните домашни ремонти не успяха да помогнат за печалбата на Home Depot

Компанията е зависима от стабилния пазар на жилищата

Дребните домашни ремонти не успяха да помогнат за печалбата на Home Depot

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Home Depot Inc не отговори на очакванията за тримесечната си печалба във вторник, след като компанията похарчи около 850 милиона долара за обезщетения за служителите си, поддържащи магазините и складовете й, работещи по време на пандемията от Covid-19, информира Ройтерс.

Акциите на Home Depot, които поскъпнаха с 12,4% от началото на тази година, поевтиняха с около 3% в предборсовата търговия, след като компанията се отказа от целогодишните си прогнози, позовавайки се на несигурността заради пандемията.

Още по темата

Home Depot до голяма степен разчита на стабилен пазар на жилища, за да стимулира продажбите, а строителството на жилища се срина през март със скорост, която не е била наблюдавана през последните 36 години.

И все пак призивът за оставане вкъщи и правителствените стимули допринасят за продажбите на Home Depot, тъй като хората харчат повече за домашни проекти, като малки ремонти, боядисване и градинарство.

Компанията също отбеляза скок в търсенето на консумативи за почистване, но беше принудена да съкрати работните часове и да ограничи броя на клиентите, които се намират в магазините по едно и също време, за да поддържат социалната дистанция.

Рисковете за персонала, работещ през кризата, накараха компанията да предостави допълнителни бонуси, да удвои заплащането за извънреден труд и да добави повече часове платен отпуск.

Нетната печалба на компанията се е понижила с 10,7% до 2,25 милиарда долара, или 2,08 долара на акция, през тримесечието, приключило на 3-и май. Анализаторите очакваха печалба от 2,27 долара на акция, показват данните на Refinitiv.

Общите нетни приходи от продажби са нараснали със 7,1% до 28,26 милиарда долара, надвишавайки прогнозите за 27,54 милиарда долара приходи.

Компанията също така декларира дивидент за тримесечието в размер на 1,50 долара на акция.

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Липсата на нови премиери остави „Tenet“ на върха на боксофиса