IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Две платна на Ботичели бяха продадени на търг за 1,5 млн. долара

Sotheby's продаде и други картини на стари майстори за общо 4,8 млн. долара

15:49 | 27.05.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	&nbsp;&quot;Мадона с младенеца и малкия Йоан&nbsp; Кръстител и ангел&quot;.&nbsp;<em>Снимка:&nbsp;Sotheby&#39;s&nbsp;</em></p>

 "Мадона с младенеца и малкия Йоан  Кръстител и ангел". Снимка: Sotheby's 

Шедьовърът на флорентинския живописец Сандро Ботичели /1445-1510/ "Глава на ангел" беше продаден на търг в Ню Йорк от аукционната къща Sotheby's за 1,09 милиона долара, предаде ТАСС.

По мнението на експертите тази картина представлява наброски към композицията "Мадона с младенеца и малкия Йоан  Кръстител и ангел", създадена в ателието на Ботичели и съхраняваща се понастоящем в Националната галерия в Лондон.

"Кръщението на Христос" бе друго платно на майстора, което намери купувач на аукциона за 466 хиляди долара. То се съхраняваше през последните 50 години в частна колекция и бе известно само по черно-бели фотографии.

От Sotheby's съобщиха, че са били продадени и други картини на стари майстори, като общата им цена е достигнала 4,8 млн. долара.  

БТА

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още