IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Дъмбо" разочарова част от критиците, но се изкачи на върха на боксофиса

Лентата има само 52% положителни отзиви в Rotten Tomatoes

10:57 | 01.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Dumbo Facebook page</em></p>

Снимка: Dumbo Facebook page

“Дъмбо”, игралната версия на култовия анимационен филм от 1941 г., дебютира на челно място в боксофиса в Северна Америка, но не успя да отговори на очакванията на анализаторите, с което направи една разочароваща премиера за Walt Disney, пише Bloomberg.

Филмът за летящото слонче генрерира 45 млн. долара от продажбата на билети в кината в САЩ и Канада, сочат данни на Comscore. За сравнение прогнозата на анализаторите беше за приходи в диапазона 52-60 млн. долара.

Сумата, която събра лентата, се оказа достатъчна, за да детронира лидера от предходната седмица - “Us”.

Двете други нови премиери - посветеният на абортите “Unplanned”, дело на Pure Flix, и “The Beach Bum” на Neon, дебютираха съответно на пето и десето място.

“Дъмбо” получи едва 52% положителни отзиви в сайта Rotten Tomatoes, което означава, че малко над половината от критиците го препоръчват. Възраждането на класически филми е част от стратегията на Disney, която разполага с още ключови активи като “Междузвездни войни”, Marvel и Pixar. Но компанията не се радва на толкова големи успехи на продукции като “Алиса в огледалния свят”.

Като цяло общите регулати за собствениците на кина са по-добри от миналогодишните. Приходите от продажбите на билети на десетте топ филма са с 11% по-високи от тези година по-рано, посочва Comscore. Box Office Pro прогнозираше 25% увеличение.

През следващите седмици Disney ще пусне още едно от големите си заглавия. На 26 април е премиерата на “Отмъстителите: Краят”. Очаква се филмът да генерира 256 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд, сочат данни на Box Office Pro.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още