IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕК ще предложи днес лятното часово време да остане за постоянно в ЕС

В лятно допитване на ЕК по въпроса 80% от запитаните са поискали да се спре практиката на смяна на часовото време

11:44 | 31.08.18 г. 2
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Европейската комисия ще предложи днес на територията на Европейския съюз да се премахне практиката на смяна на часовото време, като идеята е за постоянно да се запази лятното часово време. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред германската телевизия ZDF, предаде Франс прес.

"Направихме допитване до общественото мнение по въпроса. То протече от началото на юли до средата на август. Милиони хора отговориха на въпросите, те са на мнение, че в бъдеще трябва да остане за постоянно лятното часово време и ние ще направим това", каза Юнкер.

"Когато се допитваме до гражданите по даден въпрос, трябва после да направим онова, което те искат", подчерта той.

Окончателното решение ще бъде взето обаче от Европейския парламент. В миналото той се обяви като цяло за премахване на смяната на времето в страните от ЕС.

Смяната на времето в Европа в началото е имало за цел спестяване на енергия. То поражда постоянна полемика вече от години. Критиците на смяната на времето изтъкват физиологическите смущения, до които тя води.

В допитването на ЕК по въпроса участваха 4,6 милиона души. По данни на германското издание "Весфаленпост" 80 процента от тях са се обявили за премахване на практиката за смяна на времето, като повечето от тях са се обявили за запазване на лятното време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 3 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
Писано е, че сатаната ще промени времена и закони.За законите е ясно, те вече са само за конете, не за лъвовете.Времената: Смяна на Църковния календар (към ***: католически-полуправославен) и часът. Лятно време - не е астрономическо време. Зимното е такова и само зимното.... Ииииииииииииидиоти!Нищо няма да спечелите, само господарят ви ще се кефи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 4
penman
преди 5 години
Най-после проумяха, че безумието астрономическо време трябва да се премахне
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още