IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експертите от Spirits Selection: Българската алкохолна индустрия е на световно ниво

Журито на международния конкурс посети най-модерната фабрика за производство у нас

11:06 | 27.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: VP Brands</em></p>

Снимка: VP Brands

Журито на международния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection посети фабриката на най-големия производител на алкохол и вина в България VP Brands International в Пещера. В рамките на конкурса, който тази година се проведе в Пловдив, експертите се запознаха с водещите компании в бранша.

В производственото звено в Пещера те разгледаха бутилиращите цехове и купажните отделения към него, посетиха един от складовете за отлежаване с 14 000 бъчви и дегустираха напитките от портфолиото на компанията.

Международните експерти бяха запознати с всички етапи от бутилирането в модерната фабрика – от двукратното измиване на бутилките, през стриктния контрол на цялостния производствения процес и последващата проверка на всяка една бутилка. Бутилиращите линии в цеховете са с високоскоростен капацитет на производство.

Журито на конкурса остана впечатлено и от непрекъснатия лабораторен контрол, който се извършва в лабораторията на VP Brands International на всеки етап от производство. Продуктите се дегустират и от топ експерти, за да се гарантира качеството. Друга ключова съставка за производството на висококачествени напитки е водата. Във фабриката използват вода от планината с много добри органолептични качества.

„Допълнително използваме за пречистване системи с активен въглен и обратна осмоза и освен това сме внедрили специален филтър с минерала Шунгит”, допълниха експертите от VP Brands. Експертите от Spirits Selection посетиха и склада за отлежаване на дестилати в Пещера. В него отлежават 14 000 бъчви от български и американски дъб, като компанията разполага с още два такива склада и планира изграждането на четвърти.   

Нивото на производство на алкохол в България следва най-добрите международни стандарти, съгласиха се експертите от Spirits Selection.

“Бих искал да благодаря на VP Brands International за гостоприемството. Всичко беше чудесно организирано и успяхте да представите модерното лице на алкохолната индустрия в България по най-добрия начин. За нас – всички тези 80 дегустатори от 26 държави беше чудесна възможност да видим високото ниво на професионализъм и работа в компанията – още повече, че за България се знае малко. Изненадани сме от високите стандарти и организация и вярвам, че това е стъпка напред в още по-активното ви промотиране на  международните пазари“, коментира по време на посещението Бодуа Аво, председател на Concours Mondial de Bruxelles.

Рекорден брой напитки от България участваха тази година за медал в международния конкурс. Това е единственият пътуващ конкурс за спиртни напитки в света и догодина ще се проведе в Китай. Тази година за първи път страната ни е сред 10-те държави в света с най-много мостри за участие. България е на 7-мо място с 47 проби. Общо 1300 мостри от 50 държави участваха в пловдивското издание на Spirits Selection тази година. Резултатите ще излязат на 6 септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още