IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Etsy записа цели 129% ръст на приходите за четвъртото тримесечие

Компанията очаква добро представяне и през новия отчетен период

12:37 | 26.02.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Компанията за онлайн търговия Etsy отчете по-високи от очакваното резултати за четвъртото тримесечие, включително ръст на печалбата и 129% скок на приходите, пише CNBC.

Цената на акциите се увеличи с над 8% по време на следборсовата търговия, когато беше обявен отчетът.

Печалбата е достигнала 1,08 долара на акция спрямо прогноза на анализаторите за 59 цента на акция, сочи проучване на Refinitiv.

Приходите за тримесечието са 617,4 млн. долара при очаквани 516 млн. долара.

Компанията заяви, че очаква приходите ѝ за текущото тримесечие да са между 513 млн. и 536 млн. долара, над прогнозата на Wall Street за 383 млн. долара. Etsy е отказала да даде прогноза за цялата 2021 г. заради несигурните бъдещи макроикономически условия заради коронавирусната пандемия.

Etsy, която управлява онлайн магазин за ръчно изработени и персонализирани продукти, е една от най-печелившите от пандемията компании, след като стоящите у дома потребители се насочиха към платформата и други онлайн търговци като Amazon и Walmart.

Предпазните маски са една от категориите, записали силен ръст при Etsy по време на пандемията. Маските представляват 4% от брутния обем стоки за четвъртото тримесечие. Това е леко отстъпление спрямо 11-те процента от третото тримесечие и 14-те през второто.

Etsy твърди, че през четвъртото тримесечие е привлякла 61 млн. нови абонати в уебсайта.

Не е ясно колко устойчив в дългосрочен план е растежът, предизвикан от пандемията. В изявление главният изпълнителен директор на Etsy Джон Силвърман посочва, че растежът вероятно ще е по-сдържан спрямо миналогодишния.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още