IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Eventim ще продава билети за концерти само на ваксинирани?

Онлайн продавачът на билети е настроил системите си така, че да разчитат и ваксинационни паспорти

13:35 | 03.02.21 г. 8
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Сградата на Eventim в Мюнхен. <em>Снимка: ЕРА</em></p>

Сградата на Eventim в Мюнхен. Снимка: ЕРА

Онлайн продавачът на билети CTS Eventim възнамерява да обвърже присъствието на концерти и събития с ваксинация срещу коронавируса.

„Когато има достатъчно ваксини и всеки може да бъде ваксиниран, тогава организаторите от частния сектор също трябва да имат възможността да направят ваксинацията изискване за влизане на събития“, заяви главният изпълнителен директор на компанията Клаус-Петер Шуленберг пред германското икономическо издание WirtschaftsWoche. CTS Eventim вече е създала съответните технически изисквания. „Настроили сме нашите системи, така че те да могат да четат и паспортите за ваксинацията“, коментира Шуленберг.

Той каза, че би разбрал, ако хората имат притеснения относно ваксинацията. „Но когато виждате как ваксинациите се провеждат в цял свят без никакви съответни странични ефекти, тогава трябва да се надяваме, че този скептицизъм скоро ще изчезне“, допълни той.

Плановете на германското правителство предвиждат всеки германец да има възможност да бъде ваксиниран до края на лятото.

В провинция Шлезвих-Холщайн CTS Eventim организира сама назначения за ваксинация. С други федерални провинции се водят преговори за евентуално сътрудничество в бъдеще, когато ще се предлагат повече ваксини, казва Шуленберг. „Колкото по-бързо се ваксинира населението, толкова по-бързо може да възобновим събитията на живо. За нас обаче акцентът е върху приноса, за да можем всички да преодолеем тази пандемия възможно най-скоро“, казва той.

От българския офис на компанията не бяха открити за коментар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

8
rate up comment 0 rate down comment 2
khao
преди 3 години
Праволинейният подход може да си го ползваш в русия или друга клоака... емиграцията на там е свободна ! ... въпреки че кво се чудя, ти си фен на Тикво-Мутрата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 2 rate down comment 0
ing5rov
преди 3 години
пyндек !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
ing5rov
преди 3 години
ти ли ше държиш тоя дето се дърпа ... че да го из"ръгат" яко ! *** , ти и кокошка не моеш заколи ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 2 rate down comment 8
mrynmryn
преди 3 години
Не знам дали знаеш, но неваксинираните деца, не могат да посещават детска градина. Защо до сега не си се оплакал от това?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 1
Един Българин
преди 3 години
Знаете ли, не разбирам защо в демократично общество трябва народът да се задължава да прави нещо. Имаше един друг "строй", който налагаше това и онова и "няма неискам няма недей". Който налага ограничения ще бъде наказан - частни компании ще фалират, а политиците ще "уволним" на изборите (дай Боже масово да се гласува у нас). В Германия промиват мозъци лесно по исторически причини, но тук у нас е трудно (слава Богу). Толкова е просто, но вие вероятно имате "финансова" причина да защитавате тази теза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 1 rate down comment 10
фиг.1
преди 3 години
Това е само началото на ограниченията, ще видите какво ще се случи в близко бъдеще. Нямам нищо против да призная, че лично на мен тези средства не ми харесват. Предпочитам праволинейният подход, който се възприема във все повече държави по света. Ваксинирането задължително и "няма не искам, няма недей". Стига с тези евpoгeйcки "право на отказ" и тям подобни глyпocти. Ръгайте инжекциите и без излишни сантименталности!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
дядя Вова
преди 3 години
Успех на ****лите!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 1
Един Българин
преди 3 години
Хахаха наистина в Германия яко ви промиват мозъците, но това е един от най-бързите начини да фалирате. С това мислене за ограничения би било чудесно да фалирате макар и да съм ползвал услугите ви в миналото :).
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още