Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Европейският моден директор на Amazon застава начело на Debenhams

Серджио Бучър, директор в Amazon от 2013 г., ще поеме новия пост от октомври

Европейският моден директор на Amazon застава начело на Debenhams

Снимка: архив Ройтерс

Британската верига магазини Debenhams избра европейския моден директор на Amazon за свой нов главен изпълнителен директор, съобщава ВВС.

Още по темата

Серджио Бучър, който бе вицепрезидент на Amazon Fashion Europe от 2013 г. насам, ще поеме новия пост от октомври. Предишните му позиции са били в компании като Puma, Nike и собственика на Zara – Inditex.

Бучър ще замени сегашния главен изпълнителен директор на Debenhams – Майкъл Шарп.

Онлайн компанията за търговия на дребно Amazon, известна най-вече с продажбата си на книги, се превърна в един от най-големите търговци на модни продукти в Европа.

Обвявайки назначението, председателят на Debenhams сър Иън Чешайър каза: „Богатата експертиза в онлайн търговията, международният опит и очевидните качества като лидер на Серджио се откроиха“.

Онлайн продажбите на самия Debenhams отчитат сериозен ръст напоследък.

Миналата година Шарп заяви, че се оттегля. По същото време се появи информация, че инвеститорите не са щастливи с представянето на компанията при неговото управление. Шарп обаче поясни, че винаги е заявявал ясно, че ще остане пет години на поста и след това ще продължи в друга посока.

По време на управлението си той намали промоциите, засили онлайн поръчките и възможностите за доставка и добави отстъпки за по-слабо използваните пространства в магазините, за да увеличи броя на потребителите. Освен това той успя да укрепи и международното присъствие на компанията.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Amazon е най-големият онлайн търговец на дребно в Мексико