IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook одобри 10 млн. долара годишен бюджет за опазването на Зукърбърг

Сумата ще бъде ползвана не само за охранители, но и за обезопасяване на дома на изпълнителния директор

18:36 | 27.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Facebook е одобрила годишна сума в размер на 10 млн. долара преди данъци за увеличаване на сигурността на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг и неговото семейство, пише CNBC.

Решението, обявено в документите, подадени към Комисията по ценните книжа и борсите в четвъртък, увеличава разходите на Зукърбърг за сигурност от 7,3 млн. долара миналата година.

„Тази надбавка ще допълни продължаващото финансиране на общата програма за сигурност на господин Зукърбърг, за покриване на разходите на персонала по неговата защита: за доставката, инсталирането и поддръжката на някои необходими мерки за сигурност в неговото жилище и използването на частен самолет за лични пътувания“, пише Facebook в документа.

Facebook разкри, че ще плати на Зукърбърг сумата, която той може да ползва, за да плаща за служители по сигурността, оборудване, услуги, подобрения в дома му и други.

Социалната мрежа посочва, че е взела предвид „позицията и важността“ на Зукърбърг във Facebook, както и неговата заплата, която беше само 1 долар миналата година.

"Комисията вярва, че тази сума, заедно с разходите за текущата обща програма за сигурността на господин Зукърбърг, са подходящи и необходими като се имат предвид обстоятелствата“, посочва компанията в текста.

Бюджетът за лична сигурност на Зукърбърг се покачва през годините. Той е бил 4,2 млн. долара през 2015 г., сочат данни, подадени през април.

Главният оперативен директор Шерил Сандбърг също има одобрена програма за сигурност, която е достигнала сумата от 2,7 млн. долара през миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още