IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалиралата верига Forever 21 намери купувач за 81 млн. долара

Консорциумът между Simon Property Group, Brookfield Property Partners и Authentic Brands Group се стреми да закупи почти всички активи на компанията

22:53 | 03.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Източник: Ройтерс</em></p>

Източник: Ройтерс

Група, включваща двама от най-големите наемодатели на веригата магазини за дрехи Forever 21, предложи да закупи фалиралия търговец на дребно за 81 млн. долара, съобщава Bloomberg.

Консорциумът между Simon Property Group, Brookfield Property Partners и Authentic Brands Group се стреми да закупи почти всички активи на компанията, сочат документи, подадени в неделя във Федералния съд за несъстоятелност.

Според правилата на специалното споразумение, което се прилага при закупуване на активите на компания във фалит, ще бъде определена първоначална оферта за активите на Forever 21. Компанията е избрала консорциума като един от потенциалните купувачи, който да направи първата оферта. Тази оферта ще бъде минималната цена за активите на компанията по време на предстоящия търг по-късно този месец. Останалите оферти не могат да бъдат по-ниски от нея, а ако никой друг участник в търга не направи крачка напред, консорциумът ще бъде обявен за победител.

Споразумението изисква съдебно заседание по сделката не по-късно от 13 февруари и съдебно одобрение до 18 февруари, показват документите. Потенциалните купувачи дължат такса в размер на 4,65 млн. долара, ако продажбата не бъде завършена.

От Forever 21 са водили „денонощни преговори" относно офертата, заявиха от компанията.

По-рано Bloomberg съобщи, че Authentic Brands и Simon Property са обмисляли план за придобиване на модната верига. От Forever 21 са говорили за продажба на дял на Simon и на Brookfield Property Partners, преди да  започне процедура по фалит през септември. Преговорите са се провалили и компанията трябваше да потърси съдебна защита от банкрут, без да има план за реорганизация.

Оттогава веригата се бори за излизане от банкрут, като потенциалните кредитори и купувачите се отдръпват заради лошите продажби и настояването от страна на основателите - семейство Чанг - да запази контрол върху компанията. Наскоро Forever 21 съобщи на доставчиците си, че поради недостиг на паричи средства може да бъде принудена да обяви ликвидация, ако не се появи купувач.

Като част от офертата потенциалните купувачи са депозирали почти 13,5 млн. долара за продажбата, показват съдебните документи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още