IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фалитът на Toys R Us нанесе удар на резултатите на Mattel

Производителят на играчки се е представил по-слабо от очакваното през последното тримесечие

18:27 | 27.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на играчки Mattel попадна под ударите на банкрута на Toys R Us, което стана ясно от отчета за последното тримесечие. Производителят на куклите Barbie обяви, че се е представил по-слабо от очакваното, а това потопи акциите ѝ, пише CNBC.

Mattel отчете коригирана печалба от 9 цента на акция, в сравнение с 57 цента на акция, прогнозирана от анализаторите, анкетирани от Ройтерс. Освен това компанията обяви, приходи от 1,56 млрд. долара, в сравнение с очаквани 1,81 млрд. долара.

В Северна Америка, където Toys R Us обяви несъстоятелност, Mattel заяви, че нетните ѝ приходи от продажби са се свили с 22% това тримесечие спрямо предходното. В глобален план те са спаднали с 13%.

Производителят на играчки заяви също така, че спира тримесечния си дивидент от четвъртото тримесечие на тази година, “в опит да увеличи финансовата гъвкавост, да укрепи баланса и да улесни стратегическите инвестиции”.

Новината изпрати книжата на Mattel на червена територия на борсата в Ню Йорк. Стойността им се понижи с 24% преди старта на търговията вчера, но в рамките на сесията тя сви загубата до 16%. 

Toyr R Us е един от най-големите търговци на играчки на дребно, а това значи и важен партньор за всички компании за играчки. Според Jefferies търговецът е донесъл съответно 11%, 9% и 15% от световните продажби на Mattel, Hasbro и Jakks Pacific.

В дните преди подаването на документите за несъстоятелността много доставчици спряха да доставят продуктите си от страх, че могат да останат с празни ръце.

По-рано тази седмица Hasbro обяви, че всичко това е нанесло удар върху продажбите и печалбата ѝ.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:37 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още