IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Фантастични животни 2" привлече зрителите в Северна Америка

Лентата обаче се представи слабо на фона на огромния си бюджет

10:39 | 19.11.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Fantastic Beasts Facebook page</em></p>

Снимка: Fantastic Beasts Facebook page

„Фантастични животни: Престъпленията на Гриндевалд“ - лента, продължение на света за Хари Потър, оглави боксофис класацията в Северна Америка, продължавайки силната година на Warner Bros., пише Bloomberg.

„Гриндевалд“ - вторият от очакваните пет филма от поредицата „Фантастичните животни“, генерира 62,2 млн. долара от продажбата на билети според Comscore. Сумата съвпадна с очакванията на анализаторите за 63 млн. долара, сочат данни на Box Office Pro, но не достигна сумата, прогнозирана от Box Office Mojo – 65 млн. долара.

Премиерата показа, че вселената, създадена от писателката Джоан Роулинг, продължава да е привлекателна за зрителите. Това е и ключов франчайз за Warner Bros. Първият филм за „Фантастичните животни“, в който Еди Редмейн отново играе водещата роля, събра 74,4 млн. долара в рамките на дебютния си уикенд през 2016 г.

Макар че и сега успя да постигне доминация, филмът получи смесени отзиви. В Rotten Tomatoes той има едва 40% положителни рейтинги, което означава, че повечето критици не го препоръчват.

Лентата струва на студиото 200 млн. долара, без разходите за реклама. Сумата е по-голяма от 180-те млн. долара, похарчени за предходния филм, според Box Office Mojo. С подобен голям бюджет филмът ще се нуждае от силни международни продажби, за да постигне боксофис успех.

Продукцията „Почти истинско семейство“ на Paramount Pictures, която беше и една от другите премиери този уикенд, генерира 14,7 млн. долара и се класира на четвърто място. Сумата се оказа малко над прогнозираните от Box Office Pro 14 млн. долара. Комедията, в която участват Марк Уолбърг и Роуз Бърн, получи смесени отзиви.

„Вдовици“ на 20th Century Fox – филм на номинирания за „Оскар“ режисьор Стив Макуин, се нареди на пето място в боксофиса с приходи за 12,3 млн. долара в съответствие с прогнозата на Box Office Pro. Той се прие добре от критиците – 91% от тях го препоръчват в Rotten Tomatoes. Филмът е смятан и за един от претендентите за „Оскар“. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още