IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фармацевтичният бизнес на Johnson & Johnson изстреля резултатите ѝ нагоре

Финансовият отчет на компанията надмина очакванията на анализаторите

17:57 | 17.07.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският производител на фармацевтични и потребителски стоки Johnson & Johnson обяви силно представяне на фармацевтичния си бизнес в рамките на отчета си за второто тримесечие, който надмина очакванията на Wall Street, пише Financial Times.

Компанията отчете коригирана печалба от 2,10 долара на акция за периода при приходи за 20,8 млрд. долара. Анализаторите очакваха печалба на акция от 2,07 долара и приходи за 20,4 млрд. долара. Нетната печалба възлиза на 3,95 млрд. долара, или 1,45 долара на акция, при 3,83 млрд. долара, или 1,40 долара на акция, година по-рано

Фармацевтичното звено се радва на ръст на приходите от 19,9% спрямо година по-рано благодарение на по-високите продажби на лекарства за имунни заболявания и рак. Така например продажбите на Stelara - медикамент за псориазис и артрит, са нараснали с 36 на сто и са достигнали 1,34 млрд. долара по време на тримесечието, изпреварвайки консенсусната прогноза на анализаторите за 1,17 млрд. долара.

Приходите от лекарството срещу рак на простатата Zytiga са се увеличили с 63% до 909 млн. долара, значително над очакваните 747 млн. долара.

Тези силни представяния са помогнали за компенсиране спада на продажбите на Remicade, най-продаваното лекарство срещу артрит на компанията, което се сблъсква с конкуренцията от по-евтини версии.

Бизнесът с медицински устройства на Johnson & Johnson е генерирал 6,97 млрд. долара приходи от продажби, което се оказа съвсем малко над очакванията на Wall Street.

Въпреки това бизнесът на J&J с потребителски продукти продължава да изостава спрямо останалите ѝ звена. Продажбите на продукти за грижа за кожата са спаднали с 21% до 89 млн. долара в САЩ, където компанията се бори с редица съдебни дела във връзка с обвинения, че продуктите ѝ с талк причиняват рак. Миналата седмица съдърт в Мисури нареди на фирмата да плати близо 4,7 млрд. долара на 22 жени, които твърдят, че продукти, включващи въпросната пудра, са им причинили рак.

J&J заяви, че ще обжалва решението.

“Нашите силни резултати за второто тримесечие отразяват двуцифрения растеж на фармацевтичния ни бизнес и ускоряването на продажбите на бизнеса ни с медицински устройства, подхранвани от продължаващия ръст на нашите водещи на пазара продукти и стратегическите нови предложения”, коментира главният изпълнителен директор Алекс Горски.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
bvg
преди 5 години
Не знам откъде преписваш, но данните ти за дивидентите ти не са верни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още