IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фестивалът Coachella може да бъде отменен за октомври

Най-печелившият музикален фестивал в света се опитва да избегне големия удар от коронавируса

13:48 | 10.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Организаторите на Coachella Valley Music and Arts Festival възнамеряват да отложат събитието, което се провежда в Калифорния, след като потвърждаването на случай на заразен човек с коронавирус накара местните здравни власти да обявят високо ниво на опасност, твърди източник на Bloomberg, запознат с въпроса.

Според плана Coachella, който по принцип трябва да се проведе на 10-12 април и 17-19 април, ще бъде преместен за октомври, допълва източникът, пожелал да запази анонимност.

Goldenvoice, която организира фестивала, не е отговорила веднага на запитванията за коментар по въпроса.

Ходът ще има за цел да предпази едно събитие, което през последните години се превърна в най-печелившия фестивал в света, събирайки над 100 млн. долара годишно, сочат данни на Pollstar. В тазгодишния списък с участници попадат Rage Against the Machine, Травис Скот и Франк Оушън.

По-рано тази седмица организаторите на тенис турнира BNP Paribas Open отмениха събитието, което по принцип събира около 475 хил. души в района, в който се провежда – източно от Лос Анджелис.

Миналата седмица организаторите на South by Southwest отмениха събитието за технологии, изкуство и музика в Остин, Тексас, позовавайки се на опасенията на местните власти за разпространението на коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още