IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

FIFA привлече нов китайски спонсор за Световната купа в Русия

Производителят на потребителска икономика Hisense до голяма степен е неизвестен извън Китай

11:20 | 06.04.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската Hisense Group е подписала договор с FIFA за спонсорство на Световната футболна купа през 2018 г. – сериозна победа за организацията, ударена от корупционен скандал и бореща се да привлече корпоративни партньори за най-популярното спортно състезание в света, предава Bloomberg.

Hisense, производител на потребителска електроника, който до голяма степен е неизвестен извън Китай, се присъединява към McDonald’s и Budweiser във втория по значимост пакет от трите спонсорски пакета. Като част от споразумението логото на компанията ще свети на LED табла на терена и на лентите с резултатите по телевизията по време на Световната купа в Русия, заяви компанията в свое съобщение.

Преди Hisense FIFA си осигури само един нов партньор за най-скъпия си спонсорски пакет – китайската Dalian Wanda, след последното първенство в Бразилия. Организацията има само девет компании в подкрепа на първенството в Русия, включително Hisense. За сравнение, на Световната купа в Бразилия имаше 20 спонсора.

„Спонсорирането на Световната купа е добър начин за Hisense бързо да направи бранда популярен на международно ниво", заяви Лиу Хунсин, президент на Hisense, пред репортери в четвъртък в Пекин. „Глобалното разширяване е ключова стратегия за Hisense”, допълва той.

Hisense не обяви цена за стойността на сделката.

Китайски компании - от Wanda до Huawei, стават все по-агресивни в спонорството на големи спортни състезания през последните години, тъй като търсят начин да разширят бизнеса си в чужбина.

Hisense беше спонсор и на европейското футболно първенство през 2016 г., а партньорството с FIFA бележи началото на дългосрочно сътрудничество с управляващия орган, заяви Лиу.

Сделката е изключително важна победа за FIFA, която се бори с последствията от корупционния скандал през 2015 г. Той заплаши съществуването на спортната група и доведе до отстраняването дългогодишния ѝ президент Сеп Блатер. По същото време при първенството в Бразилия почти всички споразумения вече бяха сключени, като по-голямата част от тях бяха потвърдени 3 години преди самото събитие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още