IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финалът на "Хобит" оглави бокс офис класацията в САЩ

Sony се готви за силна филмова година въпреки хакерската атака

10:01 | 22.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: The Hobbit Facebook page</em></p>

Снимка: The Hobbit Facebook page

“Хобит: Битката на петте армии”, последният филм от трилогията на Дж. Р. Р. Толкин, оглави бокс офис класацията в САЩ през дебютния си уикенд, изпреварвайки римейка на “Ани”, който хакерите, атакували Sony Pictures, пуснаха онлайн, пише Bloomberg.

Екшън фентъзи филмът на Warner Bros. събра 56,2 млн. долара от продажбата на билети, посочва Rentrak Corp.

“Хобит” надмина по резултати и “Нощ в музея” на 21st Century Fox - продукция, в която участва покойният Робин Уилямс. “Нощ в музея” генерира 17,3 млн. долара приходи и остана на второ място в боксофиса, докато “Ани” остана на трето място със своите 16,3 млн. долара.

Това е първият уикенд, след като хакерите заплашиха кината в САЩ с тетористично нападение, ако прожектират лентата “Убийственото интервю”, която трябваше да излезе на 25-и декември, а президентът Барак Обама призова американците да продължат да ходят на кино. Sony отмени прожекциите на филма, след като той се оказа в центъра на войната с хакерите. Продукцията разказва за заговор за убийството на лидера на Северна Корея.

“Битката на петте армии” е финалът на трилогията “Хобит” на режисьора Питър Джаксън, създадена по едноименната книга на Дж. Р. Р. Толкин. Филмът генерира повече приходи в по-малките градове и от посещенията на по-млади зрители в кината, отколкото своите предшественици. Според New Line филмът е събрал повече от 350 млн. долара в целия свят.

"Ани" никога не е смятан за претендент за първото място в бокс офис класацията. Филмът, който трябваше да се появи в кината за Коледа, имаше за цел да привлече вниманието на учениците преди началото на ваканцията, твърди Рори Брюер, президент на разпространението на Sony за цял свят. Той не смята, че пускането на филма в интернет от хакерите ще повлияе на гледанията му в кината.

Брюер отказва да коментира плановете на компанията за пускането на "Убийственото интервю". По думите му студиото има силна селекция от филми, която да пусне през 2015 г., включително и новия филм за Джеймс Бонд.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още