IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Франция, Англия и Бразилия - най-скъпите отбори на Мондиал 2018

Най-скъпият футболист на Бразилия е Неймар, който е оценен на 196 млн. евро

09:22 | 14.06.18 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Бразилия е големият фаворит на започващото днес световно първенство в Русия, заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

По думите му кариоките имат най-балансирания състав от всички фаворити на Мондиал 2018.

"Отборът им е един от трите, които надхвърлят границата от 1 млрд. евро като стойност. Най-скъпият им футболист е Неймар, който е оценен на 196 млн. евро", заяви гостът, позовавайки се на данни на статистическата компания CIES Football Observatory.  1 1

Според нея единствено играчите на Франция и Англия имат по-висока стойност. Настоящият световен шампион Германия (895 млн.евро ) пък се нарежда на 6-то място в престижната класация. 
с с

"Очакванията ми са Бундестимът да се провали, което за него означава 1/4-финал или 1/2-финал. Снимката на Илкай Гюндоган и Месут Йозил с Реджеп Таип Ердоган внесе голямо напрежение в отбора, защото германските национали заявиха, че това е техният президент. Постъпката беше приета на нож в страната и местният футболен съюз остро разкритикува двамата. Освен това възпитаниците на Йоаким Льов не впечатлиха в контролите", прогнозира Коларов.
3 3
Той коментира и уволнението на Хулен Лопетеги от Испания, което дойде заради предварителния му договор с Реал Мадрид.

"Смятам, че това е правилна постъпка и назначаването на Фернандо Йеро за негов заместник е добър ход. Бившият защитник изпълняваше ролята на спортен директор в "Ла Фурия" и познава отбора отлично. Очаквам да следва стратегията на Лопетеги, въпреки че той изненадващо не повика за световното футболисти като Марко Алонсо, Сеск Фабрегас, Алваро Мората и Сержи Роберто", добави гостът. 

4 4

Откриващият мач на Мондиал 2018 между Русия и Саудитска Арабия е днес от 18.00 часа наше време и може да се проследи на живо в Gol.bg.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още