IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

French Connection прие оферта за придобиването си за 29 млн. паунда

В групата, подала офертата, е вторият по големина акционер в компанията

13:01 | 04.10.21 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Британската модна компания French Connection прие предложението за придобиване за 29 млн. паунда (40 млн. долара) от група кандидати, сред които е вторият по големина акционер в затруднения търговец на дребно, съобщава Bloomberg.

Директорите на компанията единодушно са препоръчали да бъде приета офертата от 30 пенса на акция от консорциум, включващ Апиндер Сингх Гура, Амарджит Сингх Гривал и KJR Brothers, заяви дружеството в понеделник. Групата съобщи за отправеното предложение на 23 септември.

Акциите поскъпнаха с 21% до 29 пенса след новината в понеделник.

French Connection стартира официален процес за продажбата си през март. Главният изпълнителен директор Стивън Маркс имаше няколко трудни години, опитвайки се да реформира бизнеса, създаден през 1972 г. Търговецът на дребно, който притежава и брандовете Great Plains и You Must Create, затваря магазини, а през април обяви, че приходите му са се сринали с 40% през годината до края на 31 януари. 

Сингх Гура, който работи в индустрията с дрехи от много години, но има инвестиции и в имоти и домове за възрастни, вече притежава малко над 25% от компанията.

Маркс остава най-големият акционер в компанията и е дал окончателно одобрение за придобиването. Той заяви, че French Connection е постигнала значителен напредък в плановете си да промени мащаба си и да се завърне към рентабилност през последните пет години.

Нашето намерение винаги е било да намерим най-подходящата структура на собственост за бизнеса, след като се върне към правилния път“, допълва той в изявлението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още