IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Френската Canal+ Group придобива M7 Group за 1 млрд. евро

Сделката между медийните групи чака одобрението на Европейската комисия

10:06 | 29.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Френската медийна група Canal+ Group, която е притежавана от конгломерата Vivendi, заяви, че се е споразумяла да придобие една от най-големите независими компании за платена телевизия в Европа M7 Group за около 1 млрд. евро (1,1 млрд. долара), съобщава SeeNews. 

M7 Group оперира в редица страни от Централна и Източна Европа, както и в Египет.

Предложеното придобиване на M7, която е притежавана от дружеството за частни капиталови инвестиции Astorg, ще позволи на Canal+ Group да разшири своето присъствие в още 7 европейски страни, посочват от Vivendi.

Придобиването, което подлежи на одобрение от страна на Европейската комисия (ЕК), ще добави допълнителни над 400 млн. евро към рентабилността на Canal+Group и Vivendi.

“M7 е агрегатор и дистрибутор на местни и международни телевизионни канали посредством сателит и OTT платформи. Компанията развива бизнес в страни като Холандия, Белгия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, където разполага с общо 3 млн. потребители, от които 0,8 млн. имат достъп до основния пакет услуги“, споделят от Vivendi.

Сделката ще позволи на Canal+ Group, която вече притежава широк кръг от потребители във Франция, Швейцария и Полша, да разшири бизнеса си в допълнителни европейски територии, където живеят над 36 млн. домакинства с обща популация от близо 90 млн. души.

След като придобиването бъде завършено, Canal+ Group ще има около 20 млн. потребители в глобален мащаб, в това число 12 млн. само в Европа.

„Този голям оператор ще ни даде възможност да заздравим нашия дистрибуционен капацитет с идеята да постигнем съдържание, произхождащо от нашия каталог и нашите многобройни продукционни дейности в Европа“, пояснява Максим Сада, председател на Canal+ Group.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още