IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GAP ще произвежда дрехи в Мианмар

Компанията е първият американски търговец, който започва бизнес в бившата британска колония

15:13 | 07.06.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Снимка: <em>GAP</em></p>

Снимка: GAP

GAP планира да произвежда дрехи в Мианмар (бивша Бирма), става ясно от съобщение от пресцентъра на компанията. Производството ще се осъществява в две фабрики във финансовата столица на страната – Янгон. Там ще бъдат произвеждани дрехи под марките Old Navy и Banana Republic, собственост на GAP. 

Така GAP ще се превърне в първия американски търговец, който започва бизнес в бившата британска колония. Очакванията са продукцията, произведена в Мианмар, да бъде пусната в магазините на GAP през лятото.

„Надяваме се нашето навлизане в Мианмар да помогне на икономическото и социалното развитие на страната”, коментира Уолма Уолес, вицепрезидент в GAP. От компанията допълват, че решението да отворят фабрики в страната е взето след задълбочени анализи на възможностите за развитие на бизнеса. 

Шивашката индустрия дава значителни възможности за откриване на нови работни места и подкрепя износа, посочват още в своето съобщение от GAP. 

Работниците във фабриките на компанията в Мианмар ще могат и да се възползват от допълнителни обучения за подобряване на професионалните и личните умения. Програмата ще се изпълнява в сътругничеството на Американската агенция за международно развитие (USAID).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още