IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската авиолиния на Thomas Cook също има интерес към части от Air Berlin

Condor в момента е „в процес на подготвяне на конкретна оферта“

15:28 | 24.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Германската авиолиния на Thomas Cook – Condor, има интерес към няколко от самолетите на изпадналата в несъстоятелност Air Berlin, съобщава Ройтерс, като се позовава на запознат източник.

Авиолинията е „в процес на подготвяне на конкретна оферта“, казва източникът, като добавя, че Condor се интересува основно от самолети за кратки маршрути, но и от няколко за по-дълги.

Air Berlin – втората по големина германска авиокомпания, обяви несъстоятелност през миналата седмица, след като основният ѝ акционер Etihad оттегли финансирането си.

Вече се разрази надпревара между няколко заинтересовани страни към части от бизнеса, включително самолети и екипаж, което би разширило достъпа до слотове за излитане и кацане на летищата в Дюселдорф, Берлин Тегел, Мюнхен и Хамбург. Сред конкурентите са Ryanair, easyJet и Eurowings на Lufthansa.

Германската компания Lufthansa, която първа започна преговори с Air Berlin, в сряда заяви, че е представила предварителни договорености на затруднения си конкурент, с което изразява интереса си към части от групата.

Самолетите на Air Berlin все още извършват полети благодарение на държавен заем за 150 млн. евро. Ако парите свършат и Air Berlin се окаже на земята обаче, освободените слотове по летищата ще бъдат разпределени между авиолиниите, процес, който според експерти в индустрията ще облагодетелства Ryanair и easyJet.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още